fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović potpisao ukaze o proglašenju sporazuma iz Berlinskog procesa

Milatović potpisao ukaze o proglašenju sporazuma iz Berlinskog procesa

Podgorica, (MINA) – Crnogorski predsjednik Jakov Milatović potpisao je ukaze o proglašenju sporazuma iz Berlinskog procesa koji će, kako je rekao, doprinijeti ubrzanju evropskog puta Crne Gore, ali i unapređenju regionalne saradnje.

Milatović je na društvenoj mreži X podsjetio da su sporazumi potvrđeni zakonima koje je Skupština donijela na sjednici od 18. decembra.

On je objasnio da su potvrđeni sporazumi o slobodi kretanja na Zapadnom Balkanu sa ličnom kartom, o priznavanju profesionalnih kvalifikacija za doktore medicine, doktore stomatologije i arhitekte u kontekstu Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini.

Milatović je rekao da je potvrđen i Sporazum o priznavanju kvalifikacija u oblasti visokog obrazovanja na Zapadnom Balkanu.

“Sporazumi predstavljaju dio obaveza koje proizilaze iz Berlinskog procesa i njihovo potvrđivanje doprinijeće ubrzanju evropskog puta naše zemlje, ali i unapređenju regionalne saradnje”, naveo je Milatović.

On je dodao da će građani Crne Gore biti u prilici da ostvaruju brojne benefite koji će proisteći iz primjene tih sporazuma.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije