fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović optuživao Abazovićevu Vladu za zastoj integracija

Milatović optuživao Abazovićevu Vladu za zastoj integracija

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Jakov Milatović kao član Pokreta Evropa sad (PES) optuživao je Vladu premijera Dritana Abazovića za zastoj evropskih integracija, saopšteno je iz PES-a.

Ta stranka je reagovala na stav Milatovića da je do formiranja 44. Vlade dvije trećine privremenih mjerila u okviru Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), bilo uglavnom ispunjeno u najvećem dijelu kao rezultat rada 42. i 43. Vlade.

U PES-u smatraju da je pokušaj relativizacije uspjeha aktuelne Vlade koju javno potvrđuju evropski partneri od predsjednika države je nastavak kampanje koju sprovodi njihov nekadašnji funkcioner.

“Dok je bio u PES-u, a prije nego je postao predsjednik, Milatović je javno i otvoreno optuživao Abazovića da pravi savez sa onima koji su odgovorni za ekonomsko i moralno posrnuće države”, kaže se ubsaopštenju.

Navodi se ds je Milatović, u avgustu 2022. godine optužio Abazovićevu Vladu da je “neevropska”, navodeći pet razloga zbog kojih takvoj Vladi treba izglasati nepovjerenje.

Oni su ukazali da je Milatović tada isticao da je “Vlada potpuno usporila proces opipljivih evropskih integracija, a na važnim pozicijama upravljanja, uz neviđeni politički revanšizam, imenovala problematične partijske kadrove i korumpirane vedete prethodnog DPS režima”.

Iz PES- a ističu da velik uspjehe aktuelne Vlade za veoma kratko vrijeme ne osporavaju najznačajnije evropske adrese

“Pa dobronamjerno sugerišemo predsjedniku države da se primarno bavi svojim poslom, umjesto što preuzima ulogu zaštitnika Abazovićeve Vlade, koju je kao član PES-a oštro kritikovao i optuživao za zastoj evropskih integracija, što je potvrđeno i u izvještaju Evropske komisije”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Elektroprivreda maksimalna i nakon četvrtog kola

Podgorica, (MINA) - Šahisti Elektroprivrede zadržali su maksimalan učinak i nalaze se na čelu...