fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović: Očuvanje našeg prirodnog blaga mora biti imperativ

Milatović: Očuvanje našeg prirodnog blaga mora biti imperativ

Podgorica, (MINA) – Zaštita životne sredine i očuvanje prirodnog blaga Crne Gore moraju biti imperativ svih društvenih činilaca, kako bi budućim generacijama ostavili zdravu i bogatu državu, poručeno je sa sastanka crnogorskog predsjednika Jakova Milatovića i ekoloških aktivista.

Iz kabineta predsjednika saopštili su da je sastanak održan povodom Međunarodnog dana voda i Međunarodnog dana šuma.

Milatović je istakao da su pitanja zaštite životne sredine jedan od prioriteta njegovog djelovanja.

„Dodao je da, iako država svojim ustavnim određenjem izražava svijest prema životnoj sredini, prirodnim i kulturnim bogatstvima, naše društvo u prethodnim decenijama nije odražavalo takvu sliku“, navodi se u saopštenju.

Milatović je naglasio da se ta ideja nije u potpunosti ostvarila usljed nebrige o okolini, konstantne i intenzivne devastacije prostora, neregulisanog problema otpada, nepoštovanja zakona i izostanka sankcija.

On je ocijenio da se u prošlosti pitanju zaštite životne sredine samo deklarativno posvećivala pažnja.

„U tom smislu, ukazao je da su ovakvi dani dobar podsjetnik na značaj resursa koje nam je priroda poklonila, dodajući da je održivo upravljanje njima jedan od glavnih prioriteta na našem putu“, kaže se u saopštenju.

Predstavnici organizacija koje se bave zaštitom životne sredine i ekološki aktivisti kazali su da su zadovoljni zbog činjenice da se prvi put sastaju sa predsjednikom države, kako bi ga upoznali sa izazovima sa kojima se susrijeću u radu i predstavili buduće ključne ciljeve djelovanja.

Milatović im je poručio da će u instituciji Predsjednika imati partnera i podršku za sve dobre inicijative, koje će doprinijeti očuvanju životne sredine i zaštiti prirodnih bogatstava.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije