fbpx
NaslovnicaCrna GoraMilatović: Njemačka uvijek bila konstruktivan i pouzdan partner

Milatović: Njemačka uvijek bila konstruktivan i pouzdan partner

Podgorica, (MINA) – Njemačka je uvijek bila konstruktivan i pouzdan partner koji aktivno podržava vanjskopolitički kurs Crne Gore, pružajući političku i ekspertsku pomoć ostvarenju njenih strateških ciljeva, kazao je crnogorski predsjednik Jakov Milatović.

On je predsjedniku Njemačke Franku Valteru Štajnmajeru čestitao Dan njemačkog jedinstva.

„Ovaj datum, naročito u ovim teškim vremenima za Evropu i transatlantsku zajednicu, nosi snažnu simboliku prijeko potrebnog jedinstva i solidarnosti“, naveo je Milatović.

On je rekao da se, kao predsjednik Crne Gore, snažno zalaže za odbranu evropskih vrijednosti i demokratskih načela, reafirmišući značaj uzajamnog povjerenja za izgradnju mira, stabilnosti i sveukupnog prosperiteta.

Milatović je istakao da je Crna Gora nepokolebljiva da, zajedno sa svojim saveznicama u okviru NATO-a, nastavi sa aktivnostima usmjerenim na podršku Ukrajini i nastavak odbrane njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

„Njemačka je uvijek bila konstruktivan i pouzdan partner koji aktivno podržava vanjskopolitički kurs Crne Gore, pružajući političku i ekspertsku pomoć ostvarenju naših strateških ciljeva“, kazao je Milatović.

Kako je dodao, podrška Njemačke i pravilna percepcija važnosti integracije Crne Gore, ali i zemalja Zapadnog Balkana, u Evropsku uniju, visoko je cijenjena.

„Uvjeravam Vas da Crna Gora ostaje fokusirana na sprovođenje neophodnih reformi u pravcu ubrzanja integracionog puta i poboljšanja životnog standarda građana, čemu sam i lično i profesionalno posvećen“, poručio je Milatović.

On je kazao da smatra da će Crna Gora i Njemačka nastaviti da u narednom periodu razvijaju saradnju, u cilju unapređenja odnosa zasnovanog na iskrenom prijateljstvu i savezništvu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije