fbpx
NaslovnicaCrna GoraMCP: Molitvom protiv bezakonja i koronavirusa

MCP: Molitvom protiv bezakonja i koronavirusa

Podgorica, Nikšić, (MINA) – U više crnogorskih gradova i danas su održane litije u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Kako je objavljeno na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske, od danas se učesnici litija „osim protiv režimskog bezakonja, molitvom bore i protiv koronavirusa“.

Litiju u Podgorici predvodio je episkop dioklijski Metodije, a prethodio joj je moleban u hramu Hristovog vaskrsenja.

Sveštenik iz Amsterdama Nenad Ilić kazao je da se ništa veće i važnije od litija u Crnoj Gori ne dešava u pravoslavlju i svijetu.

„Pobedijećimo, jer konačno znamo – da bismo sačuvali svetinje, moramo da sačuvamo svetost svih nas, da volimo bližnje i pomognemo da svjetlost izađe na površinu“, poručio je Ilić

U Nikšiću je održan moleban u Sabornom hramu Svetog Vasilija Ostroškog, nakon čega je litija prošla centralnim gradskim ulicama.

Protojerej Radmilo Čizmović kazao je da su „posebni ukras molivenih litija u Crnoj Gori djeca“.

”Litije su pokazale da se na pravdi, bratskoj slozi, ljubavi, ravnopravnosti, pomirenju, razumjevanju, može i mora graditi budućnost naše djece i naše države Crne Gore”, kazao je Čizmović.

On je poručio da treba slušati Crkvu „a ne jednog čovjeka, koji misli da je protiv nje, pa makar bio nazvan i najvećim misliocem“.

„Jer je Crkvu osnovao Gospod Isus Hristos i nadahnjavajući je rukovodi Duh Božji, Sveti“, dodao je Čizmović.

Litije su organizovane i u Andrijevici, Beranama, Baru, Herceg Novom, Tivtu i na Žabljaku.

Najčitanije