fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković otvara Igre malih zemalja Evrope

Marković otvara Igre malih zemalja Evrope

 

Podgorica, (MINA) – Premijer Duško Marković svečano će otvoriti Igre malih zemalja Evrope (IMZE), koje će od 27. maja do 1. juna biti održane u Crnoj Gori, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Više od 900 sportista iz devet država nadmetaće se u Budvi, Baru, Podgorici, Cetinju i Tivtu u 11 sportova.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, Dušan Simonović kazao je da će Marković biti na čelu počasnog odbora IMZE.

“Marković će svečano otvoriti manifestaciju i biće na čelu i počasnog odbora, u čijem sastavu će ući određeni broj ministara, predsjednici opština koji su organizatori, sportisti, kao i direktori javnih preduzeća i turističkih organizacija. Marković će ugostiti i predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta, Tomasa Baha tokom posjete Crnoj Gori”, kazao je Simonović agenciji MINA.

On je naglasio da će sastav počasnog odbora imenovati, u zavisnosti od dogovora, Vlada ili Izvršni komitet COK-a.

Simonović je naglasio da je zadovoljan do sada urađenim, navodeći da se poslovi realizuju prema predviđenom planu.

“Idemo za sada u dobrom smjeru i vjerujem da ćemo u tom smjeru izdržati do kraja. Imali smo sastanak šefova misija država učesnica IMZE. Oni su obišli sve terene, sa nekima su zadovoljni, sa nekima i nijesu. Tu prije svega mislim na atletsku stazu u Baru koja nam predstavlja veliki problem. Napravili smo ugovor sa izuzetno iskusnom međunarodnom kompanijom, ali zbog kiše još nijesu počeli radovi”, kazao je Simonović.

On je naglasio da je staza u lošem stanju i da se bez rekonstrukcije ne mogu održati takmičenja.

“Nadamo se da će posao biti urađen. Obezbijeđena su sredstva, novca neće faliti, ali će trebati lijepog vremena i energije da to bude završeno. Krajnji rok za završetak rekonstrukcije je 20. maj”, kazao je Simonović.

On je istakao da je COK na godišnjoj konferenciji Crnogorske sportske akademije u Cavtatu predstavili IMZE i da je prezentacija izuzetno dobro prihvaćena.

“Žao mi je što je održana u Cavtatu. Moja želja je da se ona održava u Crnoj Gori, jer je crnogorski brend. Konferencija je izrasla u veliko naučno sportsko dešavanje i volio bih da se održava kod nas. Mnogi stranci su zainteresovani za taj brend, dok se kod nas to ne razumije na pravi ili dovoljno dobar način”, rekao je Simonović.

On je naglasio da je nedavno potpisan novi, treći memorandum sa opštinom Budva zbog promjene vlasti u toj opštini.

“Novo rukovodstvo spremno je da pomogne. Vjerujem da će Budva, prije svega zbog centra dešavanja na IMZE, ali i sve ostale opštine, dati maksimum da sve protekne u najboljem redu”, kazao je Simonović.
(kraj) eml/isf

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...