fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Moramo ujediniti Crnu Goru i pobijediti Đukanovića

Mandić: Moramo ujediniti Crnu Goru i pobijediti Đukanovića

Podgorica, (MINA) – Politička opcija kojoj pripada kandidat Demokratskog fronta (DF) za predsjednika Crne Gore Andrija Mandić nikada nije imala ništa sa liderom Demokratske partije socijalista (DPS) Milom Đukanovićem, za razliku od mnogih drugih, saopšteno je na skupu u Budvi.

Iz Medijskog tima Mandića kazali su da je skup održan sinoć u Mediteranskom sportskom centru u Budvi.

“Na konvenciji je rečeno da politička opcija kojoj pripada Mandić nikada nije imala ništa sa Đukanovićem, za razliku od mnogih drugih”, navodi se u saopštenju.

Mandić je rekao da ima najviše političkog iskustva od svih koji su “izazvali” Đukanovića.

On je kazao da je u ovoj borbi pokazao da može da pobijedi Đukanovića “kao što ga je pobijedio 2020. godine”.

“Ta pobjeda znači da mogu da izađem i kažem da smo ga pobijedili. Strah me je da bi se u drugom krugu neki od mlađih srušio i pao u nesvijest. Mi to ne smijemo rizikovati“, naveo je Mandić.

On je kazao da su političko iskustvo i znanje važni i dodao da nema sela gdje nije bio, grada koji nije posjetio i da ima njihovu podršku.

Mandić je istakao da je ponosan na Budvane i sve one ljude koji idu ka velikoj pobjedi.

„Prošli smo jedan trnovit put i dočekali pobjedu 30. avgusta”, naveo je Mandić.

Do tog datuma, kako je kazao, bili su opozicija i kao takvi imali odgovornost za onaj dio Crne Gore koji je tražio pobjede.

“Nakon 30. avgusta imamo odgovornost za čitavu Crnu Goru. Mi smo većina u ovoj zemlji“, rekao je Mandić.

On je istakao da više ne postoji put dioba.

“Kao i da treba pozvati sve čestite ljude, i one koji su nekada iz zabluda glasali DPS, da zajedno sa nama budu braća, te da je Crna Gora naša država, naša zemlja i da u njoj možemo biti srećni samo ako su svi srećni”, navodi se u saopštenju.

Mandić je naglasio da su kreatori ideje pomirenja sami građani sa kojima je razgovarao u prethodnom period.

On je dodao da su zbog te superiorne ideje “prosute mnoge laži u režiji bivšeg režima”.

“Danas se u Podgorici sudi bivšem direktoru tajne policije, bivšoj predsjednici Vrhovnog suda, predsjedniku Privrednog suda, policajcima koji su bili kriminalci”, naveo je Mandić.

Prema njegovim riječima, mehanizam je krenuo u dobrom pravcu.

“Ali da bi brže išao, mi danas moramo da raširimo ruke, a ja sam ruku ispružio. Ajmo, braćo, da zajednički radimo“, poručio je Mandić.

Pripadnici manje brojnih naroda su, kako je naveo, bili žrtve kampanje da neko sa tog političkog spektra radi protiv njih.

„Sjetite se izbora 1997. godine, koji su podijelili Crnu Goru”, kazao je Mandić.

On je rekao “da imaju konkretne dokaze da su nacionalne manjine bile ugrožene od Đukanovića i njegovih policijskih struktura”.

“Sjetite se „Lima“, „Orlovog leta”, sjetite se svega toga. Niko od nas, pogotovo ne Andrija Mandić i naši poslanici, ništa nažao nije učinio manjinskim narodima”, naveo je Mandić.

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da je Đukanović bio predvodnik politike podjela prethodnih decenija, dok su građani grcali u problemima i siromaštvu.

Knežević je pozvao predsjedničke kandidate Demokrata i Pokreta Evropa sad, Aleksu Bečića i Jakova Milatovića, da podrže Mandića u drugom krugu izbora.

“Mi ćemo vas, zbog stotina hiljada ljudi, podržati u drugom krugu, ako pobijedite Mandića, ali vas pozivamo isto tako da u drugom krugu, što je izvjesnost, podržite Mandića jer jedino on pobjeđuje Đukanovića”, naveo je Knežević.

On je upitao ima li poštenije ponude od te koju nude ispred DF-a.

Crna Gora, kako je poručio Knežević, mora da se pomiri.

Predsjednik opštine Budva Milo Božović kazao je da postoji samo jedan protivnik, a to je Đukanović.

On je rekao da ostale protivkandidate ne smatraju za protivnike.

“Imam lijepo mišljenje o njima, biće prilike da se na nekim pozicijama dokažu, ali za ovu borbu postoji samo jedan kandidat koji zna kako se ruši Đukanović, a to je Mandić“, naveo je Božović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije