fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Krivokapić otvorio temu rekonstrukcije Vlade

Mandić: Krivokapić otvorio temu rekonstrukcije Vlade


Podgorica, (MINA) – Premijer Zdravko Krivokapić otvorio je temu mogućnosti rekonstrukcije Vlade, kazao je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, dodajući da će o tome razgovarati narednih dana.

Mandić je, nakon sastanka sa Krivokapićem u Vladi, rekao da će narednih dana pokrenuti inicijativu da se održi sastanak predsjednika stranaka parlamentarne većine kako bi vidjeli kako da se Skupštini vrati neophodna snaga koja joj pripada.

“I kako bi kao predsjednici parlamentarnih stranaka definisali kako da se izađe iz parlamentarne i krize u odnosima Skupštine i Vlade”, kazao je Mandić novinarima.

On je kazao da je Krivokapić otvorio temu mogućnosti rekonstrukcije Vlade i da će se o tome razgovarati narednih dana.

Mandić je saopštio i da su se pojavile ideje da tužilačke zakone treba usvojiti u nekom drugom obliku.

“DF je saopštio da neće glasati ni za jedan predlog zakona Vlade, pa ni za budžet, dok se ne izglasaju tužilački zakoni, jer smatramo da ćemo tek nakon promjena u Tužilaštvu biti osposobljeni za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije”, istakao je Mandić.

On je podsjetio da su, pri potpisivanju predloga tih zakona, dogovorili da će glasati za njih nezavisno od pritiska koji se vrši, “jer i mi imamo pravo da kao nezavisna i suverena država donosimo zakone onako kako procjenjuje njen parlament i poslanici.”

“To je ono rješenje koje bi bilo najpravičnije. Mi smo pristali na ono što su nam predlagale kolege iz parlamentarne većine, da se do 18. marta, kada će biti zakazana nova Skupština, samo kao formalnost čeka mišljenje Venecijanske komisije, ali da se niko ne želi odreći te suverenosti i potrebe da sami uređujemo našu zemlju u skladu sa procjenama koje imamo”, naveo je Mandić.

Kako je dodao, da sa Krivokapićem nije razgovarao o situaciji u Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

“Nijesmo se dohvatili tih tema. Razgovarali smo o boljim odnosima u regionu, da se riješi pitanje državljanstava ljudi koji dugi niz godina žive u Crnoj Gori. Dok su oni koji glasaju za DPS bez ikakvih problema dobijali državljanstvo i lične karte, dotle je na desetine hiljada drugih građana koji su procijenjeni kao pripadnici srpske zajednice diskriminisani”, rekao je Mandić.

Najčitanije

trajekt

Trajekti će biti spremni tokom turističke sezone

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Svih osam trajekta na liniji Kamenari - Lepetane biće spremni za...