fbpx
NaslovnicaCrna GoraMandić: Brisel prepoznao rezultate Skupštine

Mandić: Brisel prepoznao rezultate Skupštine

Podgorica, (MINA) – Skupština je uložila velike napore kako bi bile postignute ključne reforme u oblasti pravosuđa, što je zapazio i zvanični Brisel, kazao je predsjednik parlamenta Andrija Mandić u razgovoru sa ambasadorom Kipra Andreasom Fotiuom.

Mandić je, kako je saopšteno iz Skupštine, Fotiuu rekao da Crna Gora ima veoma dobre odnose sa Kiprom, i da želi da ih dodatno unaprijedi.

“Razgovarajući o evropskim integracijama Crne Gore, Mandić je ambasadoru istakao da je Skupština uložila velike napore kako bi postigli ključne reforme u oblasti pravosuđa, te da je to zapaženo od strane zvaničnog Brisela”, kaže se u saopštenju.

Mandić je naveo da mu je to i rečeno tokom zvanične posjete Evropskom parlamentu.

On je rekao da je važno da svi donosioci odluka u Evropskoj uniji (EU) budu na strani Crne Gore i pomognu državi u tom ključnom spoljnopolitičkom cilju.

Mandić je ambasadora upoznao sa namjerom da uputi zvanični poziv predsjednici Predstavničkog doma Kipra Aniti Demetriou da posjeti Crnu Goru.

Fotiu je, kako se navodi, rekao da je njegov zadatak da uspostavi najbolje odnose između Kipra i Crne Gore i da će sa zadovoljstvom prenijeti poziv predsjednici Demetriou.

On je dodao i da vjeruje da će nakon toga uslijediti i poziv Mandiću da posjeti Kipar.

“Ambasador je apostrofirao da je cijela Evropska unija prepoznala stabilnost, konsenzus i posvećenost evropskim integracijama Crne Gore i da naša zemlja može da služi kao primjer drugim kandidatima”, kaže se u saopštenju.

Fotiu je, kako se navodi, čestitao Mandiću na konstruktivnosti i snazi duha koji pokazuje u parlamentu kada je u pitanju postizanje dogovora.

Dodaje se da je Fotiu istakao da je njegovo političko iskustvo garant uspjeha kada su u pitanju evropske integracije Crne Gore.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Radulović: Radimo puteve u svakom kraju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Plav će do kraja avgusta dobiti rekonstruisanu raskrsnicu vrijednu 300 hiljada...
Auto moto savez, AMSCG, stanje na putevima

Putevi suvi