fbpx
NaslovnicaCrna GoraLekić: Tri mjeseca bez informacija o radnoj grupi o Otvorenom Balkanu

Lekić: Tri mjeseca bez informacija o radnoj grupi o Otvorenom Balkanu

Podgorica, (MINA) – Gotovo tri mjeseca od najave da će Vlada formirati radnu grupu o Otvorenom Balkanu, ništa se ne zna o njenim rezultatima, ako je uopšte formirana, saopštila je potpredsjednica Socijaldemokrata (SD) Milica Lekić.

Ona je podsjetila da je ministarka evropskih poslova u tehničkom mandatu Jovana Marović u junu kazala da će crnogorska Vlada formirati radnu grupu od predstavnika više ministarstava, koji će procijeniti koliko je Otvoreni Balkan u skladu sa ciljem članstva države u Evropskoj uniji (EU).

“Gotovo tri mjeseca od tada, ne znamo ništa o rezultatima radne grupe, ako je uopšte formirana”, navela je Lekić u saopštenju.

Ona je kazala da, sa druge strane, premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović nastavlja, kako je rekla, šetnje sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem po “Vinskoj vizji – Otvoreni Balkan”.

“Znamo odavno da je njegova vizija da nas ugura u tu inicijativu, i na tome predano radi čak i u tehničkom mandatu. Ali ne znamo šta je vizija najavljene radne grupe, jer, otkako je najavljena, nemamo nikakvih informacija”, kazala je Lekić.

Ona je rekla da, ukoliko nadležni iz Vlade ne odgovore na upit šta se desilo sa radnom grupom, to će značiti da je i radna grupa bila još jedan propagandistički potez za smirivanje javnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije