fbpx
NaslovnicaCrna GoraLekić: Akteri afera Snimak, Koverta i Limenka postaju državna vlast

Lekić: Akteri afera Snimak, Koverta i Limenka postaju državna vlast

Podgorica, (MINA) – Akteri afera Snimak, Koverta i Limenka, novim eksperimentom manjinske vlade, postaju državna vlast, vrhovni i odlučujući zakonodavni arbitri, kazao je lider Demosa Miodrag Lekić.

On je rekao da se van demokratskih pravila, zahvaljujući “ritualima unutrašnje neozbiljnosti i upravljačkim punktovima nad dobrovoljnim poluprotektoratom, dešava operacija povratka na vlast poznatih korupcionaško – kleptokratskih formacija”.

“Novim eksperimentom manjinske vlade prisustvujemo ne samo političkoj rehabilitaciji aktera afera Snimak, Koverta, Limenka, Pandorini papiri, nedavne i ogavne stambene korupcije, već oni sada postaju državna vlast, čak vrhovni i odlučujući zakonodavni arbitri”, naveo je Lekić u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

On je dodao da se sve to dešava nakon posljednjeg izbornog poraza.

“Ovdašnje šibicarske avangarde i prekaljeni protagonisti kriminala i korupcije, kao takvi već ocjenjeni sa međunarodnih adresa, sada koriste i ukrajnski rat da navodnim odanostima zapadnim vrijednostima uhvate novi voz međunarodne podobnosti”, naveo je Lekić.

On je kazao da bi bilo dobro “da domaći akteri pretvaranja Crne Gore iz poluprotektorata u čist model protektorata, zajedno sa međunarodnim pomagačima u tom dobrovoljnom činu, ipak ne potcjenjuju pretjerano ovdašnju javnost”.

“Koja se dobro sjeća da je vrh korumpirane crnogorske vlasti, sada bučno u prvim antiruskim redovima tokom ratne i za svaku kritiku invazije Rusije na Ukrajinu, zajedno sa sadašnjim ratnim ministrom vojske Rusije, u strasno prijateljskoj atmosferi, obavili korupcionašku transakciju prodaje crnogorskog KAP-a ruskom tajkunu, u iznosu skoro polovine crnogorske privrede”, naveo je Lekić.

Zbog toga, kako je kazao, ostaje mogućnost da se građani demokratskim sredstvima odupru pokušaju “normalizovanja” manipulacija, političkog haosa i “lova u mutnom” u Crnoj Gori.

“I da podrže, umjesto restauracije poznatih snaga korupcije, razumne ideje zalaganja, u ovom složenom međunarodnom momentu, za građanski mir, poštovanje izbornog legaliteta i široki konsenzus političkih snaga u zemlji”, rekao je Lekić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije