fbpx
NaslovnicaCrna GoraLalošević: Izgradnja Olimpijske kuće investicija u budućnost sporta

Lalošević: Izgradnja Olimpijske kuće investicija u budućnost sporta

Podgorica, (MINA) – Izgradnja Olimpijske kuće u Podgorici od javnog je interesa za oblast sporta i daljeg unapređenja rada Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), kazao je ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević.

On je to rekao na sjednici Vlade koja je danas usvojila informaciju o određivanju lokaliteta i finansiranja izgradnje Olimpijske kuće i Olimpijskog parka, na inicijativu Laloševića i predsjednika COK-a Dušana Simonovića.

Lalošević je naveo da izgradnja Olimpijske kuće predstavlja investiciju u budućnost sporta u zemlji koja podržava i promoviše olimpijske ideale i vrijednosti.

Ona bi, kako je dodao, značajno doprinijela razvoju Crne Gore i omogućila joj da ide u korak sa okruženjem.

“Ministarstvo sporta i mladih smatra da je izgradnja Olimpijske kuće od javnog interesa za oblast sporta i daljeg unapređenja rada COK-a kao krovne organizacije sporta“, kazao je Lalošević.

On je rekao da je Olimpijska kuća dugoročno održiv projekat i mjesto okupljanja za sportske profesionalce i promociju sportskih vrijednosti i kulture Crne Gore.

„Zbog toga predlažemo da se taj projekat u potpunosti podrži”, naveo je Lalošević.

Iz Ministarstva sporta i mladih saopštili su da su u prethodnom periodu, u saradnji sa COK-om, Ministarstvom finansija, Upravom za katastar i državnu imovinu i Glavnim gradom, definisali sve neophodne finansijske i infrastrukturne mogućnosti za realizaciju projekta.

Oni su naveli da je radna grupa Ministarstva sa članovima ostalih organa, nakon analize i u skladu sa potrebnim prostornim kapacitetima za realizaciju projekta, predložila lokaciju u ulici Vaka Đurovića bb, preko puta Fonda za zdravstveno osiguranje, koja je u vlasništvu Vlade.

Iz Ministarstva su kazali da je, kada je riječ o procjeni potrebnog novca za izgradnju Olimpijske kuće i olimpijskog parka u Podgorici, COK ranije dostavio opis projekta i procjenu sredstava za njegovu realizaciju.

„U okviru kojeg se navodi dinamika 2023-2026. godina i ukupna sredstva od 3,82 miliona EUR, od kojih su kao sredstva Međunarodnog olimpijskog komiteta predloženi 720 hiljada EUR, Glavnog grada 450 hiljada EUR, značajan dio novca uložiće i COK, dok će ostatak finansirati Vlada u tranšama“, navodi se u saopštenju. 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Milenković oborio dva crnogorska rekorda

Podgorica, (MINA) - Najbolji crnogorski plivač, Miloṣ̌ Milenković, oborio je dva crnogorska seniorska rekorda...