fbpx
NaslovnicaCrna GoraLaković: Tužilaštvo da ispita curenja podataka sa sjednice Odbora

Laković: Tužilaštvo da ispita curenja podataka sa sjednice Odbora

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković najavio je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv nepoznatog izvršioca zbog odavanja službenih tajni, nakon što su se u medijima pojavili detalji sa zatvorenog dijela sjednice tog skupštinskog tijela.

Laković je rekao za Pobjedu da će, na sjedici u utorak, predložiti kolegama u Odboru da podnesu krivičnu prijavu, a ako se članovi Odbora ne saglase sa tim, on će sam to učiniti.

“Smatram da tužilaštvo treba da otvori predmet i da ispita na koji način su izašli podaci ili djelovi podataka sa zatvorene sjednice”, kazao je Laković.

On nije želio da komentariše da li su podaci, objavljeni u dnevnom listu Vijesti, tačni, jer, kako je rekao, na to ga obavezuje zakon.

“O samim podacima ne mogu se javno oglašavati, ne bih smio po zakonu ni da ih potvrdim niti da negiram njihovu tačnost. Ali ono što je na naslovnici vrlo je tendenciozno i netačno”, kazao je Laković.

On je istakao da Odbor radi u otvorenim i zatvorenim sjednicama, a da zatvorene sjednice služe da se kontroliše rad organa bezbjednosti.

“Nekad se dešava da se upoznamo sa podacima koji imaju određeni stepen tajnosti. Ako podaci „cure“ sa zatvorenog dijela sjednice, to znači da neko vrši krivično djelo”, rekao je Leković.

To bi, prema njegovim riječima, rad Odbora učinio besmislenim.

“Naravno da bi to dalo prostora organima koji se bave krivičnim gonjenjem da otvore predmet i ukoliko je u pitanju neko od članova Odbora, da mu se ukine imunitet i pokrene postupak, ili ako je neko ko je učestvovao u sjednici po drugom osnovu, a ne kao član Odbora, takođe i za njega isti postupak”, rekao je Laković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

PES predao listu za izbore u Andrijevici

Podgorica, (MINA) – Pokret Evropa sad (PES) predao je Opštinskoj izbornoj komisiji (OIK) Andrijevice...