fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Žrtve Srebrenice se koriste u političke svrhe

Krivokapić: Žrtve Srebrenice se koriste u političke svrhe

Sarajevo, (MINA) – Žrtve genocida u Srebrenici ponovo se koriste u političke svrhe, kazao je premijer Zdravko Krivokapić tokom posjete Bosni i Hercegovini (BiH).

Krivokapić je, nakon sastanka sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijem, kazao da je njegov odnos prema Srebrenici jasan.

“Ja sam zbog Srebrenice krenuo u proces razrješenja jednog ministra iako sam znao da to može biti pokušaj rušenja Vlade, ali mi je bio važniji sporazum koji sam potpisao s tri lidera koalicije od toga koliko će trajati Vlada”, rekao je Krivokapić novinarima u Sarajevu.

On je kazao da ne zna li da će Rezolucija o genocidu u Srebrenici biti usvojena u Skupštini Crne Gore jer, kako je naveo, Vlada koju vodi nikako ne utiče na odluke parlamenta.

“Ta rezolucija je već na jedan način usvojena 2009. godine kao Deklaracija. Najgore što se dešava na ovim prostorima je to što se te žrtve, koje su nenadokana za porodice, danas opet koriste u političke svrhe”, rekao je Krivokapić, prenosi Klix.ba.

On je naglasio da je pomirenje važnije od bilo kakve svađe.

“Pogledi mržnje ne govore nikome dobro, jedina poruka je poruka ljubavi”, dodao je Krivokapić.

Na pitanje da li je njegov dolazak povezan sa tim što bi danas u Skupštini trebalo da se vodi rasprava o Rezoluciji, Krivokapić je rekao da ne kalkuliše takvim stvarima.

Najčitanije