fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Veličanstvena izborna pobjeda ne smije biti dovedena u pitanje

Krivokapić: Veličanstvena izborna pobjeda ne smije biti dovedena u pitanje

Podgorica, (MINA) – Vlada Crne Gore nastaviće da radi svoj posao u domenu ustavnih i zakonskih ovlašćenja, a konstituenti vlasti će zasigurno raditi na iznalaženju dogovora oko prevazilaženja postojeće situacije, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je u parlamentu, odgovarajući na pitanje predsjednika kluba Socijaldemokrata Ivana Brajovića da li ima plan za prevazilaženje do sada nezabilježene političke situacije u kojoj se nalazi Crna Gora, naveo da veličanstvena pobjeda, koja se desila 30. avgusta prošle godine, ne smije da bude dovedena u pitanje.

Krivokapić je kazao da je pretenciozno kvalifikovati ovu političku situaciju kao nezabilježenu.

On je rekao da pitanje povjerenja Vladi nije stvar ličnog utiska, već provjerljiva činjenica, koja se utvrđuje sprovođenjem postupka propisanih Ustavom.

Krivokapić je naveo da pitanje kvoruma za rad Skupštine nije pitanje za predsjednika Vlade, već za poslanike.

„Vlada će nastaviti da radi svoj posao u domenu ustavnih i zakonskih ovlašćenja, a konstituenti vlasti će zasigurno raditi na iznalaženju dogovora oko prevazilaženja postojeće situacije“, poručio je Krivokapić.

On je naveo da je neosnovana tvrdnja koju je iznio Brajović, a koja se tiče imenovanja direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

„Tvrdite da direktor ANB-a nije izabran na osnovu zakona. Ne, nego je trebalo da bude izabran na osnovu opstrukcije koja mu je pravljena od odbora za bezbjednost“, kazao je Krivokapić.

On je poručio Brajoviću da ako misli da je opstrukcija put saradnje i pomirenja, onda nijesu na istim stranama.

„Vrlo dobro znate, iako ovdje sad prikazujete da se radi o nekim čudnim tajnim podacima koji su izašli iz te Agencije, da to nije tačno, i to je neko dokazao ko pripada institucijama sistema koje ste vi uspostavili“, dodao je Krivokapić.

Krivokapić je rekao da će on i čitava Vlada poštovati sve zakone, bez obzira na to kakvi su.

Crnoj Gori, kako je naglasio, potrebni su mir, red, rad i pomirenje.

„Ne može pomirenja biti ako se svi zajednički ne dogovorimo oko toga, ali ne kao do sada – ja u klin, ti u ploču“, naveo je Krivokapić.

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...