fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Stvoriti pravnu državu u kojoj će svi biti jednaki pred zakonom

Krivokapić: Stvoriti pravnu državu u kojoj će svi biti jednaki pred zakonom


Podgorica, (MINA) – Crnogorska Vlada u 2021. godini krenuće u još žešći obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom i želi da stvori pravnu državu u kojoj će svi biti jednaki pred zakonom, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

On je građanima i građankama Crne Gore u 2021.godini poželio dobro zdravlje, sreću, uspjeh i prosperitet.

Krivokapić je naveo da će 2020. godinu biti upamćena po pandemiji COVID19, koja je odnijela mnoge živote i nanijela veliku štetu crnogorskoj ekonomiji.

On smatra da je to bila i prilika da se pokaže solidarnost i odgovornost i pošalje poruku da se samo zajedničkim snagama može do cilja.

“Svijetli trenutak bila je pobjeda na izborima 30. avgusta, koja je konačno donijela slobodu našem narodu”, kazao je Krivokapić.

On je ocijenio da su odluke nove Vlade na početku mandata bile teške, ali da su za 20 dana uspjeli da urade velike stvari.

“Spasili smo državu od bankrota, izvršiili neke od ključnih smjena u bezbjednosnom sektoru i pripremili izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, koje su usvojene u parlamentu”, rekao je Krivokapić.

On je naveo da ih u narednoj godini očekuje mnogo izazova.

“Koji su prvenstveno uslovljeni epidemijom koronavirusa, zbog čega je odgovoran odnos svakog pojedinca od presudne važnosti, kako bi izašli na kraj sa tom pošasti. Jačanje ekonomije biće jedan od glavnih prioriteta”, poručio je Krivokapić.

On je naveo da Vlada želi da svim građanima omogući život dostojan čovjeka, smanji stopu nezaposlenosti i mlade talente zadrži u Crnoj Gori.

Krivokapić je poručio da će Vlade intezivno jačati dobrosusjedske odnose, kako bi građanima omogućili ljepšu i sigurniju budućnost.

“Naša ambicija je da postanemo naredna članica Evropske unije i učinićemo sve da uklonimo nedostatke kako bi u najkraćem roku postali dio evropske porodice”, kazao je Krivokapić.

On je građanima i građankama poželio da praznične dane provedete u miru i ljubavi sa svojim najmilijima i da im Nova godina bude ispunjena uspjesima.

Najčitanije

Centar za građansko obrazovanje, CGO

Žrtve bombardovanja Murina 25 godina bez pravde

Podgorica, (MINA) – Civilne žrtve NATO bombardovanja Murina bez pravde su 25 godina od...