fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivokapić: Skrnavljenje spomenika Čupiću neće biti tolerisano nikome

Krivokapić: Skrnavljenje spomenika Čupiću neće biti tolerisano nikome

Podgorica, (MINA) – Skrnavljenje spomenika Ljubu Čupiću ili bilo kojeg drugog spomenika istorije i kulture, neće biti tolerisano nikome, poručio je premijer Zdravko Krivokapić, i apelovao na državne organe da slučaj rasvijetle do kraja.

On je, kako je saopšteno iz Vlade, najoštrije osudio besprizoran čin skrnavljenja spomenika jednom od najvećih antifašističkih junaka i simbola otpora.

„Uz pohvalu policiji na brzom otkrivanju počinioca, apelujem na državne organe da slučaj rasvijetle do kraja i do posljednjeg detalja”, poručio je Krivokapić.

On je kazao da Vlada i građani žele da znaju ko je i zašto to uradio u gradu slobode.

“Narod i zemlja koji su digli prvi antifašistički ustanak u Evropi, datum koji uskoro slavimo, i praznik koji nam je svima podjednako u srcima, zaslužuje da zna sve okolnosti slučaja”, naveo je Krivokapić.

Prema njegovim riječima, mora se znati je li u pitanju izolovani pojedinačni slučaj ili je u pitanju, ipak, dirigovani događaj.

“Ima elemenata da pomislimo i na ovo drugo jer imamo činjenicu da su predsjednik države i predsjednik opštine Podgorica donijeli presudu našoj vlasti, prije nego što su se državne institucije oglasile”, kazao je Krivokapić.

On je pozvao predsjednika države “da vodi računa da ne izgovara riječi koje zvuče kao poziv na rušenje ustavnog i državnog poretka”.

“Ukoliko on sam od toga konačno ne odustane, onda ću ja pozvati Državno tužilaštvo da reaguje na te prijetnje”, rekao je Krivokapić.

Crna Gora je, kako je naveo, zemlja u kojoj se, u oblasti vladavine prava, više neće odlučivati prema željama moćnih pojedinaca, nego isključivo prema Ustavu i zakonu.

“Za kraj poručujem da čin skrnavljenja spomenika Čupiću ili bilo kojeg drugog spomenika istorije i kulture, neće biti tolerisan nikome”, zaključio je Krivokapić.

Najčitanije