fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrivične prijave protiv pet osoba u Šavniku

Krivične prijave protiv pet osoba u Šavniku

Podgorica, (MINA) – Policija u Šavniku je tokom održavanja lokalnih izbora na dva biračka mjesta podnijela krivične prijave protiv pet osoba, saopštila je Uprava policije.

Službenici policije su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima podnijeli krivičnu prijavu protiv S.A. (43) zbog sumnje da je izvršio krivična djela sprječavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenata o glasanju.

“S.A. tokom održavanja lokalnih izbora na biračkom mjestu broj 14. Kruševice upotrebom olovke uništio ovjerene glasačke listiće na koji način je izvršio krivično djelo uništavanje dokumenta o glasanju, a što je za posledicu imalo prekid glasanja na ovom glasačkom mjestu”, kaže se u saopštenju.

Policija je krvičnu prijavu podnijela protiv D.B. (43) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povreda prava glasanja, a koje je izvršio na način što je jednom građaninu onemogućio vršenja prava glasanja na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik.

“Osim toga ovom licu – D.B., R.Z. (56) i N.K. (28) se stavlja na teret krivično djelo sprječavanje održavanja glasanja, koje su izvršili na način što su donijeli odluku da prekinu dalji izborni proces i spriječe dalje održavanje glasanja, usled čega je glasanje na biračkom mjestu broj 1 prekinuto”, kaže se u saopštenju.

Ppolicija je, kako se navodi, u Šavniku oko 16 sati spriječila sukob između dvije grupe lica.

Brzom reakcijom policija je spriječila veći incident, a potom je izvršila pregled vozila koje je koristila jedna grupa lice, kada je pronađeno i oduzeto pet drvenih palica.

“Od četiri osobe su prikupljena obavještenja na okolnosti događaja o čemu je obaviješeten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima, koji je naložio da se protiv S.A. (35) iz Nikšića podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti”, kaže se u saopštenju.

Policija je, prilikom kontrole jednog vozila, pregledom tri lica koja su se u njemu nalazila, pronašla i oduzela drvenu palicu, ručni sprej sa nadražujućim dejstvom i nož.
(kraj) isf

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije