fbpx
NaslovnicaCrna GoraKreirati nove prilike za mlade

Kreirati nove prilike za mlade

Podgorica, (MINA) – Implementacija politika i odluka koje se donose moraju biti u fokusu kako bi se kreirale nove prilike za mlade ljude na Balkanu i smanjila njihova potreba da odlaze u inostranstvo, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i generalne sekretarke Savjeta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinde Bregu.

Marković je kazao da Crna Gora aktivnim učešćem u ovoj i drugim regionalnim inicijativama promoviše dijalog, razumijevanje i toleranciju, kao preduslove za stabilnost, time i za ekonomski rast i razvoj i bolji život građana.

„Povezivanje u okviru Berlinskog procesa je veoma važno za nas u svim ključnim oblastima: trgovine, infrastrukture, mobilnosti i digitalne agende“, naveo je premijer i ponovio da RCC u Crnoj Gori uvijek ima pouzdanog partnera.

Bregu je kazala da se RCC fokusira na regionalnu ekonomsku oblast, sa posebnim akcentom na digitalnu agendu i mobilnost, i u tom smislu istakla da RCC radi na pitanjima ukidanja rominga u regionu ukazujući na značaj te inicijative za njegove građane.

“U susret sledećem samitu u okviru Berlinskog procesa, koji će biti održan u Poznanju u julu, obostrano je konstatovano da treba uraditi sve na nivou zemalja regiona kako bi se ovakve i druge inicijative ostvarile i donijele konkretne rezultate za Zapadni Balkan”, kaže se u vladinom saopštenju.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije