fbpx
NaslovnicaCrna GoraKrapović u četvrtak na sastanku NATO ministara odbrane

Krapović u četvrtak na sastanku NATO ministara odbrane

Podgorica, (MINA) – Ministar odbrane Dragan Krapović učestvovaće na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta u formatu ministara odbrane (NAC) koji će u četvrtak biti održan u sjedištu NATO u Briselu.

Iz crnogorskog Ministarstva odbrane (MOD) su kazali da kompleksnost aktuelnih bezbjednosnih prilika na globalnom planu ukazuje na važnost čvrste posvećenosti saveznica punoj implementaciji svih zadataka sa NATO agende, kako bi se procesi na transformaciji Alijanse realizovali predviđenom dinamikom.

“Ministri odbrane zemalja članica Alijanse će razmatrati ključne aktivnosti realizovane tokom protekle godine, planirane odlukama Samita u Viljnusu, a u susret Samitu koji će u julu biti održan u Vašingtonu, sa posebnim akcentom na kredibilno izdvajanje za odbranu”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će poseban fokus sastanki biti na aktivnostima koje se kontinuirano sprovode u cilju daljeg unapređenja odvraćanja i odbrane.

“O situaciji u Ukrajini i modalitetima podrške biće riječi tokom sastanka Savjeta NATO – Ukrajina”, rekli su iz MOD-a.

Krapović će, kako je najavljeno, nakon ministarskog sastanka u Briselu učestvovati i na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

dusko knezevic, atlas grupa, pritvor

Kneževiću potvrđen pritvor

Podgorica, (MINA) - Vanraspravno vijeće Višeg suda predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću potvrdilo je...