fbpx
NaslovnicaCrna GoraKovač: Crna Gora snažno posvećena borbi protiv korupcije

Kovač: Crna Gora snažno posvećena borbi protiv korupcije

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je snažno posvećena kontinuiranom razvoju zakonodavnog i institucionalnog okvira za borbu protiv korupcije, poručio je ministar pravde Marko Kovač.

Kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, Kovač je danas u Sofiji učestvovao na konferenciji „Borba protiv korupcije i nacionalna sigurnost“, na poziv bugarskog kolege Kruma Zarkova.

„Kovač je naglasio snažnu posvećenost i nedvosmislenu podršku kontinuiranom razvoju zakonodavnog i institucionalnog okvira za borbu protiv korupcije u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Kovač istakao značaj sveobuhvatnog pristupa u suzbijanju korupcije i mehanizama međunarodne pravosudne saradnje i brojnih međunarodnih instrumenata u toj oblasti.

Iz Ministarstva su kazali da je konferencija bila prilika za konsultacije na visokom nivou i analizu modaliteta za dalje unapređenje zajedničkog djelovanja u borbi protiv korupcije.

Kako su naveli, konferencija je okupila visoke zvaničnike vlada i predstavnike međunarodnih tijela koja intenzivno djeluju u oblasti borbe protiv korupcije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...