fbpx
NaslovnicaCrna GoraKordić: Zakašnjele sankcije Rusiji neće ugroziti evropski put

Kordić: Zakašnjele sankcije Rusiji neće ugroziti evropski put

Podgorica, (MINA) – Neznatna kašnjenja u izricanju sankcija Rusiji ne mogu ugroziti proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU), ocijenila je glavna pregovaračica Zorka Kordić.

Ona je kazala da je za samo sprovođenje restriktivnih mjera potrebno vrijeme da se zadovolje svi proceduralni koraci koji, u skladu sa Zakonom o međunarodnim restriktivnim mjerama, započinju od priprema odgovarajućih odluka od Ministarstva vanjskih poslova.

Kordić je Vijestima rekla da je taj resor prethodnih sedmica imao kompleksan zadatak da u skladu sa čestim izmjenama i dopunama odluka na nivou EU, obuhvati značajan broj izmjena, odnosno analizira i obuhvati sva fizička i pravna lica prema kojima se uvode restriktivne mjere.

Ona je istakla da će Vlada narednih dana sigurno donijeti planirane i pripremljene odluke kojima se uvode restriktivne mjere prema određenim fizičkim i pravnim licima sa teritorije Rusije.

Kordić je kazala da, osim eventualne konstatacije o kašnjenju u usvajanju mjera, misli da to pitanje neće biti sagledano kao problematično u narednom izvještaju Evropske komisije za Crnu Goru, jer će se Crna Gora u krajnjem usaglasiti sa stavom EU.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...