fbpx
NaslovnicaCrna GoraKoprivica najaktivniji poslanik 27. saziva

Koprivica najaktivniji poslanik 27. saziva

Podgorica, (MINA) – Momo Koprivica iz Demokratske Crne Gore najaktivniji je poslanik aktuelnog saziva Skupštine na plenarnim zasijedanjima, od konstitutivne sjednice 23. septembra 2020. do 1. septembra ove godine.

Iz Centra za građansko obrazovanje (CGO) na Fejsbuku /Facebook/ su naveli da je Koprivica govorio 18 sati 30 minuta i 59 sekundi.

Kako su kazali, za njim slijedi poslanik Pokreta za promjene Branko Radulović, sa 16 sati 11 minuta i 45 sekundi govora.

Iz CGO su rekli da je poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar govorio 11 sati 29 minuta 59 sekundi, a poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić deset sati 57 minuta 57 sekundi.

Kako su naveli iz te nevladine organizacije, slijede poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković sa deset sati jednim minutom i 41 sekundom govora i poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović sa devet sati 43 minuta i 31 sekundom.

Iz CGO su rekli da u neaktivnosti prednjače poslanici iz DPS-a.

Kako su naveli, prema evidenciji Skupštine o svima koji su uzimali riječ tokom istog perioda, neki od njih ubilježili su svega nekoliko minuta govora, poput Mevludina Nuhodžića sa minut i 42 sekunde, ili Branimira Gvozdenovića sa dva minuta i 51 sekundom.

Iz CGO su rekli da je poslanik DPS-a Miloš Nikolić govorio 21 minut i jednu sekundu, Abaz Dizdarević 29 minuta i 29 sekundi, Dragica Sekulić 32 minuta i dvije sekunde i Branko Čavor 32 minuta i četiri sekunde.

“Poslanici, takođe, rade i u odborima, a njihov aktivizam i u tom formatu je vrlo raznolik”, kazali su iz CGO.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije