fbpx
NaslovnicaCrna GoraKonjević: Rezoluciju o Ukrajini potpisala 44 poslanika

Konjević: Rezoluciju o Ukrajini potpisala 44 poslanika

Podgorica, (MINA) – Rezoluciju Socijaldemokratske partije (SDP) povodom vojne agresije Rusije na Ukrajinu, koja je danas predata u skupštinsku proceduru, potpisala su 44 poslanika, kazao je predsjednik te stranke Raško Konjević.

On je, na konferenciji za novinare, kazao da su rezoluciju potpisali poslanici opozicije i koalicije Crno na bijelo (CNB), kao i da su je podržali poslanici Demokratske Crne Gore.

“Rezoluciju su potpisali poslanici koji su donedavno bili opozicija ili su, teško je definisati, i sada opozicija, i četiri poslanika koalicije CNB. Ovu rezoluciju su podržale Demokrate, nijesu je potpisali, ali su kazali da su spremni da je na skupštinskom glasanju podrže”, rekao je Konjević.

On je kazao da je rezolucija je ponuđena svim poslaničkim klubovima, uključujići i klubove saveza “Za budućnost Crne Gore”.

“Nažalost, ni od jednog kluba iz koalicije “Za budućnost Crne Gore” nijesmo dobili spremnost da podrže tekst rezolucije. Dakle, Demokratskog fronta, Pokreta za promjene, Socijalističke narodne partije, niti pojedinačnih poslanika”, rekao je Konjević.

On je kazao da taj akt pravi distinkciju između političkih subjekata koji žele da prate vrijednosti Evropske unije (EU) i NATO-a po ovom pitanju.

“I ne samo po ovom pitanju, rekao bih”, dodao je Konjević.

On je naveo da je rezolucija okupila vrednosnu većinu u Skupštini koja osuđuje akt agresije na samostalnu državu.

“Vjerujem da će crnogorski parlamet biti prvi u regionu koji će osuditi agresiju Rusije na Ukrajinu”, poručio je Konjević.

Kako je kazao, u rezoluciji se poziva Vlada i drugi organi da doprinesu razrješenju humanitarnih izazova.

“Takođe pozivamo Vladu da, kao izvršno tijelo, potpuno uskladi svoju politiku sa politikom EU. Ujedno, rezolucijom podržavamo sve mjere koje su do sada donesene od EU”, rekao je Konjević.

On je dodao da vjeruje da će taj akt imati još veću podršku u parlamentu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Očekuju interesovanje renomiranih svjetskih kompanija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Na pretkvalifikacioni tender za dionicu auto-puta Mateševo - Andrijevica očekuje se...

Indeksi porasli