fbpx
NaslovnicaCrna GoraKongres Bošnjačke stranke 13. juna

Kongres Bošnjačke stranke 13. juna

Podgorica, (MINA) – Kongres Bošnjačke stranke (BS), na kome će biti izabran novi lider te partije, biće održan 13. juna, odlučilo je Predsjedništvo stranke.

Svi opštinski odbori ranije su predložili poslanika Ervina Ibrahimovića za kandidata za novog lidera BS-a.

Iz BS-a je saopšteno da je Predsjedništvo ocijenilo da je politička situacija u Crnoj Gori složena i da se, suprotno evropskim standardima, ciljno sprovodi politički revanšizam.

Predsjedništvo je, kako su kazali, ocijenilo da se bilježi porast govora mržnje u društvu, što ne doprinosi smanjenju tenzija.

“Predsjedništvo je ocijenilo da se suprotno evropskim standardima, ciljno sprovodi politički revanšizam, na šta je BS upozoravala već mjesecima”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Predsjedništvi istaklo da su dokumenta koja će delegatima pred Kongres stranke biti prezentovana odraz vizionarske politike BS-a.

Predsjedništvo se, povodom medijskih natpisa o odlasku nekoliko članova Opštinskog odbora BS-a Podgorica, zahvalilo svakom pojedincu na doprinosu partiji u prethodnom periodu.

“U susret Kongresu partije, ovo je najbolje vrijeme da oni koje zanimaju samo lične privilegije i funkcije sada napuste BS, jer nama su u fokusu politike očuvanje bošnjačkog identiteta i borba za građansku Crnu Goru”, kazali su iz BS-a.

Oni su poručili da BS nastavlja misiju, jer imaju obavezu prema više od 16 hiljada građana koji su im ukazali povjerenje, ali i sve većem broju onih koji daju podržavaju politiku stranke.

“Svoju snagu i jedinstvo ćemo potvrditi na Kongresu partije, koji će biti putokaz za period koji slijedi”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije