fbpx
NaslovnicaCrna GoraKonatar: URA sa DF-om neće dogovarati nove izbore

Konatar: URA sa DF-om neće dogovarati nove izbore

Podgorica, (MINA) – Građanskom pokretu URA je apsolutno neprihvatljivo da sa Demokratskim frontom (DF) dogovara vanredne parlamentarne izbore u Crnoj Gori, rekao je potpredsjednik te partije Miloš Konatar.

On je kazao da će DF podršku za to morati da traži od Demokratske partije socijalista (DPS) i opozicije.

“Potrebno je da se u parlamentu uozbilje svi i posvete radu kako da građanima Crne Gore bude bolje”, kazao je Konatar u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

On je rekao da se DF već godinu trudi da sruši Vladu Crne Gore, jer nijesu na ministarskim pozicijama.

Komentarišući to što danas ističe rok koji je DF dao za izjašnjenje o platformi sa predlozima za prevazilaženje političke krize, Konatar je rekao da tu nema ništa novo.

“Ne očekujem ništa spektakularno. Evo da vidimo šta će biti to rješenje jer kolege iz DF-a opet najavljuju neki dan D, da će donijeti neku odluku. I mene zanima što će biti ta odluka”, rekao je Konatar.

On je ocijenio da se u parlamentu i na političkoj sceni dešava pravi galimatijas, da je čak i poslanicima teško da shvate pozicije političkih aktera u Crnoj Gori.

“Ako je neko podržavao Vladu Crne Gore i radio da ona uspije i da rezultate, to je URA. Svi su na neki način pokušavali da opstruiraju rad Vlade zarad sitnih političkih interesa”, rekao je Konatar, prenosi Portal RTCG.

On je kazao da je zahvalan DF-u, jer su sa DPS-om inicirali da se u ponedjeljak, kao prva tačna dnevnog reda skupštinskog zasiedanja, nađe inicijativa o nepovjerenju Vladi.

“Da se vidi ko će slagati. Da li mi koji nijesmo najavljivali rušenje Vlade ili oni koji su to najavljivali, odnosno DF, sa DPS-om”, rekao je Konatar.

On je ponovio da nema nijednog razloga da bi URA glasala za nepovjerenje Vladi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...