fbpx
NaslovnicaCrna GoraKonatar: Spajićeva većina na Odboru odbila amandman za povećanje plata prosvjetarima

Konatar: Spajićeva većina na Odboru odbila amandman za povećanje plata prosvjetarima

Podgorica, (MINA) – Parlamentarna većina odbila je na skupštinskom Odboru za ekonomiju, finansije i budžet amandman Građanskog pokreta (GP) URA za povećanje plata prosvjetarima od deset odsto, kazao je šef poslaničkog kluba URA-e Miloš Konatar.

Sindikat prosvjete organizovao je danas protest ispred Skupštine jer budžetom za narednu godinu zaposlenima u toj oblasti nije predviđeno povećanje zarada koje je predviđeno Granskim kolektivnim ugovorom.

“Spajićeva većina na čelu sa Pokretom Evropa sad odbila je u Skupštini na Odboru za ekonomiju, finansije i budžet amandman GP URA za povećanje plata prosvjetarima od deset odsto”, naveo je Konatar.

Kako je saopšteno iz GP URA, on je rekao da su to loše vijesti za prosvjetare i da URA osuđuje takav postupak parlamentarne većine, koja i dalje ignoriše obaveze koje Vlada ima prema prosvjetnim radnicima.

On je dodao, da je tužno što ih time Spajićeva većina i dalje primorava da svoja prava traže na ulici.

“Čeka nas glasanje i na plenumu kada će se svi poslanici pojedinačno izjasniti da li podržavaju ili su protiv povećanja zarada prosvjetarima”, zaključio je Konatar.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije