fbpx
NaslovnicaCrna GoraKolegijum danas o trenutnoj situaciju

Kolegijum danas o trenutnoj situaciju


Podgorica, (MINA) – Kolegijum predsjednika Skupštine danas će razgovarati o potrebnim aktivnostima i daljem doprinosu održavanju institucionalne stabilnosti povodom situacije u vezi sa virusom korona.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović pozdravio je zajedničke napore državnih insititucija, kao i brojnih privatnih inicijativa sa ciljem očuvanja javnog zdravlja.

“Ministartsvo zdravlja, Institut za javno zdravlje i Vladino koordinaciono tijelo na odgovoran način u datim okolnostima obavljaju zadatke iz svoje nadležnosti, što potvrđuje činjenica da su u Crnoj Gori tek u utorak veče konstatovane dvije osobe zaražene ovim virusom”, naveo je Brajović, objavljeno je na sajtu Skupštine.

On je kazao da Skupština aktivnosti obavlja u skladu sa preporukama i u cilju očuvanja zdravlja svih građana.

Brajović je rekao da će tim povodom, a u skladu sa razgovorom na Kolegijumu Skupštine 13. marta, za danas zakazati sjednicu Kolegijuma radi dogovora o potrebnim aktivnostima i daljem doprinosu održavanju institucionalne stabilnosti.

On je naveo da je uvjeren da novonastale okolnosti iziskuju zanemarivanje političkih razlika i udruživanje svih kapaciteta izabranih predstavnika građana Crne Gore.

“Pozivam sve političke partije zastupljene u parlamentu da umjesto javnih inicijativa svoje predloge iznesu na sjednici Kolegijuma, siguran da smo saglasni da u ovoj situaciji nema potrebe za ubiranjem političkih poena od strane bilo kog političkog subjekta“, kazao je Brajović.

Najčitanije