fbpx
NaslovnicaCrna GoraKnežević: Otkazujem podršku Vladi ako mještani Botuna ne budu oslobođeni

Knežević: Otkazujem podršku Vladi ako mještani Botuna ne budu oslobođeni

Podgorica, (MINA) – Poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević poručio je da će otkazati podršku Vladi Zdravka Krivokapića ukoliko mještani Botuna, koji su protestovali zbog izgradnje kolektora, danas ne budu pušteni na slobodu.

Knežević je rekao da je sramna intervencija Uprave policije i gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića koji su, kako je naveo, jutros uhapsili desetine mirnih mještana Botuna, jer su protestovali zbog izgradnje kolektora.

„Ukoliko danas ne budu pušteni na slobodu, otkazujem podršku Vladi Krivokapića. Obraz mi je važniji od vlasti“, naveo je Knežević na Tviteru /Twitter/.

Iz Prave Crne Gore saopštili su da očekuju da mještani Botuna u najkraćem mogućem roku budu pušteni na slobodu i da im se omogući puna sloboda da izraze mišljenje i stav po pitanju izgradnje kolektora.

„Prava zahtijeva od Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova da hitno puste na slobodu mještane Botuna koji su jutros uhapšeni samo zbog toga jer su se borili za svoja prava, protestujući protiv izgradnje kolektora u tom naselju, na šta imaju potpuno pravo“, kaže se u saopštenju.

U toj partiji smatraju da je to hapšenje primjer nepoštovanja kako Ustava, tako i ljudi “koji se bore protiv nametanja samovolje gradonačelnika Podgorice“.
(kraj) mip/gop

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije