fbpx
NaslovnicaCrna GoraKlikovac: Policija da prikupi obavještenja od Čarapića oko podmetanja požara

Klikovac: Policija da prikupi obavještenja od Čarapića oko podmetanja požara

Podgorica, (MINA) – Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac pozvao je Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Podgorici da naloži Upravi policije da u vezi sa podmetanjem požara na prostoru Deponije prikupi obavještenja od odbornika Pokreta Evropa sad Vasilija Čarapića.

Klikovac je, u dopisu rukovodiocu ODT-a Đušku Milanoviću, podsjetio da je Čarapić 7. oktobra na Tviteru /Twitter/ objavio da je podmetnut požar na gradskoj deponiji koji je u vazduh Podgorice oslobodio smrtonosne čestice.

On je dodao da je Čarapić i na sjednici Odbora za izbor i imenovanje Skupštine Glavnog grada ponovo iznio tvrdnju da posjeduje određena saznanja o osobama koje su podmetnule požar i o njihovim nalagodavcima.

„Sve prethodno navedeno, potvrđuje da Čarapić očigledno posjeduje određena saznanja koja bi nesporno bila od velikog značaja za fazu izviđaja povodom predmetnog događaja od dana 06.10.2023. godine, a koja saznanja bi postupajućem tužiocu bila od velikog značaja“, naveo je Klikovax u dopisu.

On je kazao da je Čarapić, kao odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorica, u obavezi da ukoliko ima bilo kakva saznanja, na osnovu člana 254 Zakona o krivičnom postupku prijavi krivično djelo.

Klikovac je predložio da ODT naloži Upravi policije da zatraži potrebna obavještanja od Čarapića u cilju razotrkivanja potencijalnih učinilaca krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti.

„S obzirom na težinu izgovorenih riječi i optužbi u odnosu na strukture koje nijesu dio gradske vlasti (opozicione odbornike i partije), a posebno jer su upućene od strane politički odgovorne osobe, vjerujem da ćete u što skorijem roku pokrenuti odgovarajuće procedure kako bi se utvrdila istina u odnosu na tvrdnje Čarapića“, navodi se u dopisu Klikovca.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

berza

Promet na berzi u aprilu 1,05 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ukupan promet na Montenegroberzi u aprilu je iznosio 1,05 miliona EUR...

Pala nezaposlenost