fbpx
NaslovnicaCrna GoraKatnić: Istraga protiv još dvije osobe

Katnić: Istraga protiv još dvije osobe

Podgorica, (MINA) – Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je da podizanjem optužnice u slučaju pokušaj terorizma nije stavljena tačka na taj predmet, već je u toku istraga protiv dvije osobe čije identitet nije mogao da otkrije da ne bi narušio postupak.

On je u intervjuu Pobjedi kazao da je istraga u predmetu terorizam u pokušaju izvršenog od organizovane kriminalne grupe, od otkrivanja do optuženja, završena za šest mjeseci.

Specijalno državno tužilaštvo je, kaže Katnić, i u optužnici naznačilo da postoje članovi kriminalne grupe koji nijesu otkriveni i posebno koji nijesu procesuirani.

“Trenutno se u Specijalnom državnom tužilaštvu vode istrage protiv dvije osobe za koje postoji osnovana sumnja da su članovi ove kriminalne grupe. Tokom tih postupaka došlo se do veoma kredibilnih dokaza na osnovu kojih je moguće pokrenuti postupak protiv još nekoliko lica, što je rezultat ovog krivičnog postupka”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, ni u jednom postupku se ne može predvidjeti do kada će trajati, jer to zavisi od brojnih okolnosti na koje tužilaštvo često ne može da utiče.

“Svjedoci ste i sami nastojanja da se čitav ovaj postupak odugovlači, što ne ide u prilog ranijim tvrdnjama da tužilaštvo nema dovoljno dokaza u ovom predmetu”, kazao je Katnić.

Kako je naveo, ako samo logički razmišljamo, svakom ko je nevin u interesu je da se bilo koji postupak što prije završi, kako bi dokazao svoju nevinost.

“U ovom predmetu kao da se smišljaju aktivnosti koje bi uticale na odugovlačenja, pa vi sami izvucite zaključak zašto je to tako”, rekao je Katnić.

On je kazao da je upravo mislio na slučaj Branke Milić, mada je i u prošlosti sličnih situacija bilo mnogo.

“Sud je donio odluku da se ovoj optuženoj sudi u odsustvu, ali u svakom slučaju postoji mogućnost da ove činjenice utiču na odugovlačenje postupka”, rekao je Katnić.

On je podsjetio da je i ranije javnost obavještavana da određene kriminalne strukture preduzimaju radnje s ciljem ugrožavanja njegovog
fizičkog integriteta.

Sjetite se, kaže on, samo lica koje je prijetilo da ću završiti kao Stambolić ili Đinđić, i informacije da je iz jedne susjedne republike dolazio izvršilac koji je imao zadatak da me liši života.

“Sada vam ekskluzivno saopštavam, dok vodimo ovaj razgovor, djeluju određene strukture na pripremanju moje likvidacije”, kazao je Katnić.

Najčitanije