fbpx
NaslovnicaCrna GoraKaratisti odradili prvi ciklus priprema

Karatisti odradili prvi ciklus priprema

Podgorica, (MINA) – Karate reprezentacija Crne Gore odradila je prvi ciklus priprema za Svjetsko prvenstvo (SP) za kadete, juniore i mlađe seniore, koje će od 23. do 27. oktobra biti održano u Santijago de Čileu, saopšteno je iz Karate saveza.

Navodi se da su u Kolašinu treninge vodili selektori Slobodan Vlahović, Žarko Raković i Radoslav Vukićević u borbama i Jugoslav Bukilić u katama, dok je Slavka Maksimović u Pljevljima radila sa kadetsko-juniorskim muškim kata timovima.

Vlahović je kazao da su reprezentativci pokazali odličnu formu za prvi pripremni ciklus.

„Takmičari su fizički dobro pripremljeni, što je pokazatelj da se tokom ljeta dobro i kvalitetno radilo u klubovima. Pripreme smo odradili u jakom ritmu, treniralo se i više puta dnevno, a sve zbog provjere spremnosti takmičara i što kvalitetnijeg odabira za SP. Po završetku druge faze priprema znaće se ko će putovati na šampionat“, rekao je Vlahović.

foto: KSCG

On je naglasio da se, na osnovu prokazanog na pripremama i kontiniutetom rezultata u prethodnom periodu, može očekivati dobar rezultat i u Čileu.

Bukilić je kazao da je izuzetno zadovoljan odnosom takmičara prema treninzima i prikazanoj formi.

„U narednom periodu pokušaćemo da kroz preostale cikluse priprema podignemo formu na najveći nivo kako bi takmičari što spremniji dočekali šampionat“, kazao je Bukilić.

Maksimović je istakla da je u Pljevljima, kao i u prvom ciklusu, radila sa kata timovima Omladinca i Bara.

„Na pripremama su bili takmičari Bara Kenan Nikočević,Arijan Kočan i Nikola Milić i trio Omladinca Dušan Petrović, Blažo Micevski i Vasilije Perović. Radili smo u odličnim uslivima na povećanju fizičkih sposobnosti i unapređenju kvalitetnijeg tehničkog izvođenja kata.
Na SP nastupaće po jedan takmičar u pojedinačnom izvođenju u kadetskoj i juniorskoj kategoriji, kao i jedan tim u ekipnom takmičenju“, rekla je Maksimović.

Foto: KSCG

Ona je naglasila da je kvalitet takmičara u usponu.

„Uz kontrolna takmičenja u narednom periodu i još dva ciklusa priprema, očekujem da takmičari budu na visini zadatka do odlazka u Čile“, rekla je Maksimović.

Najčitanije

Korać i dalje na vrhu

Podgorica, (MINA) – Napadač Jedinstvo France, Žarko Korać, sa 17 postignutih golova zauzima prvo...