fbpx
NaslovnicaCrna GoraKarantini u Danilovgradu i Ulcinju

Karantini u Danilovgradu i Ulcinju

Podgorica, (MINA) – Dosadašnji prostor Regionalne škole državne uprave (RESPA) kod Danilovgrada i nekadašnje kasarne Zoganj kod Ulcinja buiće ustupljeni za sprovođenje mjera karantina, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade.

Kako je saopšteno nakon sjednice, Vlada je razmotrila Informaciju resornih ministara i rukovodilaca nadležnih institucija o realizaciji mjera koje su pripremljene i koje se preduzimaju radi kvalitetnog odgovora na zaštiti države i građana od opasnosti širenja virusa COVID-19 (korona virus).

Navodi se da je, u o okviru sveobuhvatnih mjera za prevenciju importacije i sprečavanje daljeg širenja virusa COVID–19, Vlada na predlog Ministarstva zdravlja donijela Odluku da se objekti u Danilovgradu i Ulcinju ustupe za sprovođenje mjera karantina.

Iz Vlade su podsjetili da je karantin mjera kojom se ograničava sloboda kretanja i utvrđuju obavezni zdravstveni pregledi zdravih osoba koje su bile ili za koja postoji sumnja da su bile u kontaktu sa oboljelima, ili sa osobom za koju postoji sumnja da je oboljela od neke karantinske bolesti.

„Vlada je za te potrebe odredila dosadašnji prostor RESPA-e kod Danilovgrada i prostor nekadašnje kasarne Zoganj kod Ulcinja“, kaže se u saopštenju.

Vlada je utvrdila Predlog zakona o potvrđivanju Marakeškog ugovora za olakšanje pristupa objavljenim djelima za osobe koje su slijepe, slabovide ili imaju druge poteškoće u korišćenju štampanih materijala.

Ugovor zahtijeva od ugovornih strana da se obezbijedi ograničenje ili izuzeće u odnosu na autorsko pravo, kako bi se omogućilo korisnicima ili ovlašćenim subjektima da urade sve izmjene koje su potrebne kako bi se napravila kopija nekog djela u pristupačnom fomatu za osobe sa teškoćama u pristupu štampanim djelima.

„Ugovorne strane obavezne su i da omoguće prekograničnu razmjenu onih pristupačnih kopija koje su napravljene u skladu sa ograničenjima i izuzecima iz Marakeškog ugovora, ili u skladu sa zakonom“, navodi se u saopštenju.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...