fbpx
NaslovnicaCrna GoraKabinet premijera: Đukanović svoju zaostavštinu pripisuje novoj vlasti

Kabinet premijera: Đukanović svoju zaostavštinu pripisuje novoj vlasti

Podgorica, (MINA) – Optužbe predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da u strukturama nove vlasti ima propagatora fašizma, zapravo govore koliko je otuđenje od realnosti i hipokrizija prisutna u djelovanju šefa opozicije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića.

Iz kabineta Krivokapića su, reagujući na izjavu Đukanovića koji je kazao da nema pomirenja sa propagatorima ideje fašizma, kakvih ima i u strukturama vlasti u Crnoj Gori, naveli da apsolutističkom metodu vladanja “država to sam ja”, dolazi kraj.

Kako su kazali, Đukanovićeva nastojanja da u ime države svoju zaostavštinu pripisuje novoj vlasti, samo je predstava za malobrojnu javnost.

“Optužbe predsjednika desničarskog DPS-a i formalno predsjednika svih građana Crne Gore, Đukanovića, da u strukturama nove vlasti ima propagatora fašizma, zapravo govore koliko je otuđenje od realnosti i hipokrizija prisutna u djelovanju šefa opozicije”, navodi se u regaovanju.

Kako su rekli iz kabineta Krivokapića, da je Đukanović zaista posvećen antifašizmu i demokratskim i progresivnim vrijednostima, ne bi sa svojom partijom ostavio podijeljenu zemlju, razorenu ekonomiju i nefunkcionalan sistem, u kome su cvjetali korupcija, nepotizam, diskriminacija.

“Od ratnohuškača iz devedesetih, koji se svojim borbenim, velikodržavnim narativom i fašističkim izjavama probijao na političku pozornicu, do “dostignuća” u kome je naša država u međunarodnoj zajednici prepoznata kao zemlja hibridnog režima, sa zarobljenim institucijama, jesu autentične Đukanovićeve tekovine, od kojih se crnogorsko društvo imperativno mora osloboditi”, kazali su iz kabineta Krivokapića.

Kako su rekli, dok se Đukanović deklarativno zalaže za borbu protiv fašizma, sa svojom partijom je već zauzeo poziciju rezervisanu za retrogradne i nacionalističke snage, koje pokušavaju da na sve načine zaustave društveni preporod i ekonomski razvoj Crne Gore.

“No, kako je to u tradiciji Crne Gore, kao i svi okupatori, tako je i Đukanović dobio adekvatan, demokratski odgovor kada je pokušao da u potpunosti porobi slobodarski duh naroda i uništi našu zemlju”, navodi se u reagovanju kabineta Krivokapića.

Iz kabineta su poručili da će nova demokratska vlast pružiti puni doprinos u prevazilaženju podjela i tako obezbijediti da konačno postoji društvo jednakih šansi, u kome će svaki čovjek nesmetano upražnjavati svoja građanska prava.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije