fbpx
NaslovnicaCrna GoraJokić: Zadovoljni smo procesom imunizacije

Jokić: Zadovoljni smo procesom imunizacije

Podgorica,(MINA) – Direktor Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić kazao je da je zadovoljan procesom imunizacije u Crnoj Gori i apelovao na prosvjetnu zajednicu da se vakciniše.

“Kao rukovodilac Tima za uspostavljanje infrastrukture za proces imunizacije u Crnoj Gori maksimalno sam zadovoljan trenutnim odzivom broja vakcinisanih”, naveo je Jokić.

Prema njegovim riječima, taj broj može da bude mnogo veći.

Jokić je naveo se povećao broj vakcinisanih radnika u zdravstvu, i apelovao na prosvjetnu zajednicu da se imunizuje.

“S obzirom da je nastupila jedna globalna kampanja da zdravstveni radnici moraju biti vakcinisani, imamo porast broja vakcinisanih medicinskih radnika, i mene to raduje. Kao što bih volio i da prosvjetna zajednica bude kompletno vakcinisana”, saopštio je Jokić.

On je kazao da bi mu kao ljekaru nedolično bilo da apeluje da se neko vakciniše, a da sam nije vakcinisan.

Jokić je podsjetio da je došlo do zastoja u procesu imunizacije pogotovo kad su u pitanju ljetnji mjeseci, i uzimajući u obzir da danas imamo ogroman priliv turista na našu obalu.

On je rekao da ga ohrabruje podatak da je juče u Crnoj Gori vakcinisano oko 1600 ljudi, prvo dozom, i oko 1200 revakcinisano.

“S obzirom da je radni dan, da je u Podgorici 40 stepeni, mislim da je to izuzetan odziv, i posebno naglašam da su uglavnom u pitanju mlade osobe”, naveo je Jokić.

On smatra da su ljudi koji žele da putuju u druge destinacije shvatili da je uslov svih uslov vakcinalni karton.

“Izuzev nekoliko aerodroma u regionu, ni na jedan aerodrom u Evropskoj uniji ne možete da dođete bez vakcinalnog kartona”, naveo je Jokić.

On je kazao da ga kao rukovodioca Doma zdravlja u Podgorici raduje što je do sada dato oko 60 hiljada prvih doza, i oko 53 hiljade drugih doza što je, kako je ocijenio, značajan broj.

Jokić je naveo i da je to jedan izuzetan uspjeh.

“Svi znamo da su vakcine došle kasno, nije bilo nekog ugovora o vakcinama ali se ipak jednim istrajnim radom tima, na čelu sa Ministarstvom zdravlja, došlo do značajnog broja vakcinalnih doza i proces imunizacije je tekao besprokorno”, zaključio je Jokić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sjutra utakmice 33. kola

Podgorica, (MINA) - Utakmicama 33. kola sjutra će biti nastavljeno takmičenje u Meridianbet Prvoj...