fbpx
NaslovnicaCrna GoraJokić: Radio sam u interesu grada

Jokić: Radio sam u interesu grada

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić poručio je da ne bježi od bilo kojeg vida odgovornosti jer je, kako je rekao, sve uradio u skladu sa zakonom, po najboljem znanju i savjesti i u interesu grada.

Predsjednici Skupštine Opštine Kotor Dragici Perović predata je inicijativa za razrješenje Jokića, koju je potpisalo 18 odbornika.

Jokić je u razgovoru za Dan kazao da se izborna volja građana Kotora mora odbraniti.

On je istakao da je uprava koju predvodi u protekle dvije godine zajednički uspjela da očuva Kotor na listi Unesko i da dobije koncesiju na 12 godina za Luku Kotor.

“To su dvije temeljne stvari za koje su se zalagali, barem zvanično, svi konstituenti vlasti. Interesi grada i javni interes su jedini motivi kojima se vodim i sve dok sam na ovom mjestu činiću sve da ih zaštitim”, poručio je Jokić.

Prema njegovim riječima, ne može se drugačije opravdati i razumjeti to što je Spcojaldemokratska partija (SDP) odlučila da se vrati onima za koje tvrde da su poharali državu, osim time da su se “očigledno pronašli zajednički interes u nekoj novoj pohari Kotora”.

“Dok god se budem bavio politikom, sa bilo koje pozicije, boriću se protiv takvog djelovanja, štiteći izbornu volju građana i javni interes”, naglasio je Jokić.

Jokić je rekao da je SDP u Kotoru formalizovala saradnju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), Socijaldemokratama (SD) i Hrvatskom građanskom inicijativom (HGI), zajedničkim potpisivanjem i podnošenjem inicijative za njegovo razrješenje, dodajući da je jasno da je u pitanju planirana akcija.

On je kazao da su razlog pronašli u njegovom glasanju na sjednici akcionara Luke Kotor.

Jokić je rekao da u SDP-u pokušavaju već neko vrijeme da ga optuže za nezakonito djelovanje, uz stalnu asistenciju DPS-a i poručio da o nezakonitosti bilo kog njegovog akta i poteza može odlučivati sud.

“Pozivam ih da svaku sumnju o nezakonitostima iznesu pred sud koji će odlučivati. Ne bježim od bilo kojeg vida odgovornosti, jer znam da sam sve uradio u skladu sa zakonom, po svom najboljem znanju i savjesti, u interesu grada”, kazao je Jokić.

Najčitanije