fbpx
NaslovnicaCrna GoraIspoštovaće sve zdravstvene mjere

Ispoštovaće sve zdravstvene mjere


Podgorica, (MINA) – Privatna predškolska ustanova “Maša” u Podgorici počinje sjutra da radi u skladu sa preporukama za borbu protiv širenja koronavirusa, koje im je predložio Institut za javno zdravlje.

Iz “Maše” su saopštili da imaju uslova i mogućnosti da ispune sve preporuke Instituta.

„Nabavljeni su beskontaktni toplomjeri, postavljene su dezobarijere, specijalni otirači, roditelji nose masku i ne ulaze u vrtić, broj djece u grupi odgovara pedagoškoj normi, što znaci da ih je deset do 15, a kod beba do deset u grupi“, rekli su iz te predškolske ustanove agenciji MINA.

Kako su naveli, od Ministarstva prosvjete dobili su preporuke na osnovu kojih su napravili akcioni plan.

„Vaspitači su upoznati sa pravilima tako da preporuke koje smo dobili, uz podršku roditelja koje smo savjetovali da u popodnevnim terminima ne bi trebalo djecu da izlažu gužvama, možemo ispoštovati“, rekli su iz predškloske ustanove “Maša”.

Navodi se da se realizacija nastave ne razlikuje od prethodne godine.

„Zastupljen je rad u manjim grupama, higijena je na visokom nivou. Djeca će aktivnosti realizovati po godišnjem planu i programu“, kazali su oni.

Iz “Maše” podsjećaju da su zbog pandemije koronavirusa tri privatne predškolske ustanove zatvorene, a da su ostale u teškoj situaciji.

„Privatne predškolske ustanove bile su jedine zatvorene djelatnosti a finansiraju se isključivo od uplata roditelja. Trudili smo se da sačuvamo radnike i nadamo se brzoj normalizaciji“, zaključili su iz predškolske ustanove “Maša”.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...