fbpx
NaslovnicaCrna GoraInternistička ambulanta od danas u ZO Stari aerodrom

Internistička ambulanta od danas u ZO Stari aerodrom

Podgorica, (MINA) – Služba za internu medicinu od danas će usluge pružati u zdravstvenom objektu (ZO) Stari Aerodrom, dok će Centar za djecu sa posebnim potrebama biti smješten u ZO Nova Varoš, saopšteno je iz Doma zdravlja Glavnog grada.

Navodi se da je menadžment Doma zdravlja Glavnog grada odlučio da sve specijalističke ambulante budu smještene u jednom objektu, sa ciljem pružanja kvalitetnih i efikasnih zdravstvenih usluga.

„Od danas u ZO Stari aerodrom će funkcionisati i Služba za internu medicinu“, kazali su iz Doma zdravlja Glavnog grada.

Iz te zdravstvene ustanove rekli su da će tom integracijom pacijenti imati jednostavan pristup uslugama iz oblasti RTG i ultrazvučne dijagnostike, laboratorijskih analiza, internističkih pregleda i pulmoloških konsultacija, sve na jednom mjestu.

„Centar za djecu sa posebnim potrebama će od danas, takođe, biti smješten u ZO Nova Varoš, gdje se i nalaze pedijatrijska savjetovališta“, navodi se u saopštenju.

To će, kako su kazali iz Doma zdravlja Glavnog grada, pružiti dodatnu podršku roditeljima i djeci, omogućavajući im da ostvare sve potrebne medicinske usluge na istom mjestu.

Iz Doma zdravlja rekli su da radno vijeme ambulante i centra ostaje nepromijenjeno, od sedam do 21 sat.

Oni su rekli da taj novi raspored omogućava bolju koordinaciju između različitih specijalističkih timova, unapređujući efikasnost i kvalitet pružanja medicinskih usluga.

„Dom zdravlja Glavnog grada će nastaviti da pruža pravovremenu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu našim građanima, uprkos svakodnevnim izazovima“, poručili su iz te zdravstvene ustanove.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije