fbpx
NaslovnicaCrna GoraHerasimenko: Pomoć Crne Gore Ukrajini primjer mnogima

Herasimenko: Pomoć Crne Gore Ukrajini primjer mnogima

Podgorica, (MINA) – Politička podrška Crne Gore Ukrajini je od izuzetne važnosti, dok konkretna pomoć koju šalje toj državi, daje primjer mnogima, uključujući i neke zemlje u regionu, kazao je ukrajinski ambasador Oleg Herasimenko.

Kako je saopšteno iz crnogorskog Ministarstva odbrane, Herasimenko se, tokom razgovora sa koordinatorom rada tog resora i ministrom unutrašnjih poslova, Filipom Adžićem zahvalio na podršci, pomoći i solidarnosti Crne Gore sa Ukrajinom.

„Crna Gora jeste mala zemlja, ali je politička podrška koju nam pružate u ovom trenutku od izuzetne važnosti, a konkretna pomoć koju nam šaljete daje primjer mnogima, uključujući i neke zemlje u regionu“, kazao je Herasimenko.

On je naglasio da je za Ukrajinu od ključnog značaja podrška u evroatlantskim integracijama, i izrazio očekivanje da će Crna Gora biti uz njegovu državu u težnjama da postane dio Alijanse.

„Ukrajina je krajem septembra podnijela zahtjev za ubrzano članstvo u NATO, što vidimo kao naš strateški cilj. Očekujemo podršku Crne Gore na tom putu“, naglasio je Herasimenko.

Adžić je kazao da Crna Gora podržava Ukrajinu i ukrajinski narod u borbi za slobodu.

“I dalje će, u skladu sa mogućnostima, davati kako političku podršku, tako i materijalnu pomoć naporima nama prijateljske zemlje da se odupre agresiji Rusije“, kazao je Adžić.

On je istakao da je rat u Ukrajini izazvao veliku bezbjednosnu krizu u Evropi, ali i na globalnom planu.

Prema riječima Adžića, izuzetno je važno djelovati složno kako bi se okončala razaranja i gubljenje ljudskih života.

„Vaš problem je problem Evrope i čitavog svijeta“, kazao je Adžić.

On je rekao da o pordšci Crne Gore najbolje svjedoči posjeta premijera Dritana Abazovića Kijevu u junu, kada se sreo sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i gradonačelnikom Vitalijem Kličkom.

Kako se navodi u saopštenju, sagovornici su se saglasili da dvije zemlje imaju veoma dobru saradnju, uz uvjerenje da će se ona na svim poljima značajno intenzivirati kada se okonča rat.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sjutra novi duel Luke Bar i Herceg Novog

Podgorica, (MINA) - Finale plej-ofa EPCG Superlige odbojkašica biće nastavljeno sjutra duelom Luke Bar...