fbpx
NaslovnicaCrna GoraGrlić Radman: Ako izostane dogovor, moguće uključivanje međunarodnog suda

Grlić Radman: Ako izostane dogovor, moguće uključivanje međunarodnog suda

Podgorica, (MINA) – Ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman kazao je da se može razmotriti uključivanje međunarodnog suda ukoliko se pitanje vlasništva nad brodom “Jadran” ne riješi bilaterarno i dogovorom.

Grlić Radman, koji zajedno sa ministrom odbrane Ivanom Anušićem boravi u Crnoj Gori povodom proslave Dana hrvatskog naroda, danas je posjetio Bar.

On je kazao da je “Jadran” samo simbol i da mnogo toga u vezi sa vojnom imovinom treba riješiti, prenosi HRT.

“Mi očekujemo povratak školskog broda “Jadran” u matičnu luku Split. Vrijeme prolazi, moramo to što brže rješavati”, dodao je Grlić Radman.

On se u subotu susreo s crnogorskim šefom diplomatije Filipom Ivanovićem s kojim je, kako je rekao, razgovarao o nizu otvorenih pitanja između Hrvatske i Crne Gore.

“Razgovarali smo o Prevlaci, jasna je granica na kopnu na temelju Badinterove komisije. Želimo razgovarati o granici na moru i čekamo da Crna Gora imenuje članove komisije kako bismo razgovarali o tom problemu”, rekao je za Grlić Radman za Hinu.

Što se tiče školskog broda “Jadran”, Grlić Radman smatra da je to hrvatski brod koji se u trenutku raspada bivše države našao na remontu u Tivtu i tamo ostao.

“Mi ga smatramo otuđenom imovinom i tražimo da se vrati u matičnu luku Split. Ako to ne možemo riješiti bilaterarno i dogovorom, možemo razmotriti mogućnost uključivanja međunarodnog sudišta”, rekao je Grlić Radman.

On je rekao da je Hrvatskoj stalo do susjeda i da ta zemlja nema skrivenu agendu, već da želi da pomogne Crnoj Gori.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije