fbpx
NaslovnicaCrna GoraGradišnik: Slovenija zahvalna na evakuaciji njenih državljana iz Izraela

Gradišnik: Slovenija zahvalna na evakuaciji njenih državljana iz Izraela

Podgorica, (MINA) – Odnosi Slovenije i Crne Gore su odlični, posebno u domenu odbrane, kazala je ambasadorka Slovenija Bernarda Gradišnik i zahvalila crnogorskoj Vladi na evakuaciji slovenačkih državljana iz Izraela.

Na sastanku Gradišnik sa crnogorskim premijerom Dritanom Abazovićem ocijenjeno je da je potpisivanje Ugovora o osnivanju Centra za sajber-kapacitete Zapadnog Balkana svojevrsna potvrda povjerenja evropskih partnera i podrška daljem razvoju sistema za borbu protiv hibridnih prijetnji u regionu.

Abazović je zahvalio vladama Slovenije i Francuske na podršci Crnoj Gori da bude domaćin tog važnog regionalnog centra i istakao da njegovo osnivanje ima veći značaj uzevši u obzir aktuelnost bezbjednosnih prijetnji u svijetu.

Gradišnik je istakla da su odnosi Slovenije i Crne Gore odlični, posebno u domenu odbrane.

Ona je kazala da je Slovenija spremna da u svim oblastima od oborstranog interesa pruži podršku Crnoj Gori na ostvarivanju obaveza iz evropske agende.

“Gradišnik je posebno zahvalila Vladi Crne Gore na evakuaciji slovenačkih državljana iz Izraela”, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su, kako se navodi, razmijenili mišljenje i o aktuelnim temama i iskazali spremnost da bliže sarađuju na promociji ekoloških vrijednosti i e-servisa.

“Pri čemu je premijer najavio uvođenje 13 novih elektronskih usluga za građane početkom 2024. godine”, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

nto

Očekuju dobru predstojeću ljetnju sezonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalna turistička organizacija (NTO) sprovela je kratku anketu u susret ljetnjoj...