fbpx
NaslovnicaCrna GoraGrađani mogu izlaziti i nedjeljom do 13 sati

Građani mogu izlaziti i nedjeljom do 13 sati

Podgorica, (MINA) – Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da ublaži zabranu izlaska građana iz kuća i stanova vikendom, tako da im je dozvoljeno da izlaze i nedjeljom do 13 sati, uz striktno poštovanje svih ostalih mjera.

Kako je objavljeno na Facebook nalogu Vlade, NKT je, na predlog Instituta za javno zdravlje, a u skladu sa informacijom nadležnih bezbjednosnih službi da se većina građana pridržava propisanih privremenih mjera, dalo saglasnost da Ministarstvo zdravlja ublaži zabranu izlaska vikendom.

„Naredbom o izmjeni odgovarajuće naredbe omogućiće se kretanje i nedjeljom do 13 sati, uz striktno pridržavanje svih ostalih mjera“, kazali su iz Vlade.

Kako su precizirali, zabrana kretanja važiće od ponedjeljka do petka od 19, a subotom i nedjeljom od 13 sati, do pet sati narednog dana.

Produžena je do 17. aprila primjena više privremenih mjera koje su donijete 16. i 17. marta.

„Tokom sjednice potvrđen slučaj infekcije COVID19 u naselju Vrela Ribnička. Radi sprečavanja širenja infekcije, naložena je hitna izolacija objekta u kojem je infekcija otkrivena“, navodi se u saopštenju.

Najčitanije

Aleksandar Vucic

Vučić: Peru savjest zbog podrške Rezoluciji

Beograd, (MINA) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je mu je bila "odvratna igra"...