fbpx
NaslovnicaCrna GoraGrađani kamenovali policiju, četiri policajca povrijeđena

Građani kamenovali policiju, četiri policajca povrijeđena

Podgorica, (MINA) – Građani koji su večeras blokirali kružni tok prema Aerodromu Podgorica kamenovali su pripadnike policije, pri čemu su četiri policijska službenika povrijeđena, saopšteno je iz Uprave policije.

„Policijska patrola je večeras oko 19 sati primjetila grupu građana koji su se sumnjivo ponašali i pokušala da ih legitimiše, što su oni odbili i kamenovali dva policijca i vozilo“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je grupa građana blokrala saobraćaj na kružnom toku prema Aerodromu Podgorica, a na lice mjesta je odmah upućena Interventna jedinica policije.

„Prilikom preduzimanja zakonskih mjera i radnji, građani su kamenovali službenike Interventne jedinice kada je u glavu kamenicom pogođen službenik Centra bezbjednosti Podgorica Dalibor Živković. On je zadobio povrede glave i transportovan je u Urgentni blok na ukazivanje pomoći“, kazali su iz policije.

Prema njihovim riječima, zbog blokade puta Hitna medicinska pomoć nije uspjela da dođe do povrijeđenog policijaca.

„Njega je do Urgentnog bloka trasportovao jedan građanin, koji mu je i ukazao pomoć, a kojem se ovom prilikom i zahvaljujemo“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su, osim Živkovića, još tri službenika Uprave policije lakše povrijeđena.

Iz policije su kazali da je blokada koju su građani uspostavili otklonjena, i da se na toj dionici puta normalno saobraća.

Kako su naveli, u toku su dalje policijske mjere i radnje na identifikovanju i procesuiranju osoba.

Iz policije su kazali da pozivi vjerskih velikodostojnika dovode do narušavanja javnog red i mira, ugrožavanja imovine i do povrjeđivanja policijskih službenika.

„Za ovakve buduće incidente samatraćemo da su odgovorni organizatori ovih aktivnosti, uključujući i crkvene velikodostojnike“, poručili su iz Uprave policije.

Najčitanije

Dvosatna manifestacija umjesto tradicionalne šetnje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Unija slobodnih sindkata (USSCG) sjutra će, umjesto tradicionalnom šetnjom, Međunarodni praznik...