fbpx
NaslovnicaCrna GoraGerasimenko: Ubrzanje pristupanja Crne Gore dobro za region, Ukrajinu i EU

Gerasimenko: Ubrzanje pristupanja Crne Gore dobro za region, Ukrajinu i EU

Podgorica, (MINA) – Ubrzanje procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU) dobro je za Ukrajinu i države regiona, ali i samu Uniju, kazao je ukrajinski ambasador Oleg Gerasimenko na sastanku sa ministarkom evropskih poslova Maidom Gorčević.

Gerasimenko je, kako je saopšteno iz Ministarstva evropskih poslova (MEP), zahvalio na nesebičnoj podršci koju Crna Gora pruža Ukrajini od početka ruske agresije, na političkom, tehničkom i humanitarnom nivou.

On je pozdravio napredak Crne Gore u procesu pristupanja EU.

„Vaš napredak na evropskom putu je i naš napredak. Ubrzanje procesa pristupanja Crne Gore EU je dobro za Ukrajinu i države regiona, ali i za samu EU“, rekao je Gerasimenko.

Kako je kazao, Ukrajina zna da je pred Crnom Gorom mnogo posla, ali vjeruju da Crna Gora može ispuniti sve zahtjevne obaveze i postati sljedeća članica EU.

Gorčević je istakla da Ukrajina ima iskrenog prijatelja u Crnoj Gori.

Ona je poručila da će Crna Gora nastaviti da snažno podržava Ukrajinu u ostvarenju ključnih vanjskopolitičkih ciljeva.

„Možete računati na naše bogato iskustvo u pregovaračkom procesu i svaki vid pomoći u pristupnim pregovorima“, kazala je Gorčević.

Ona je pozdravila otvaranje pristupnih pregovora Ukrajine sa EU i istakla da na tom putu mogu računati na punu podršku Crne Gore.

„Vlada, MEP i pregovaračka struktura vam stoje na raspolaganju u prenošenju znanja, iskustva i ekspertize iz procesa pristupanja. Računajte na našu punu podršku, kako biste što brže i kvalitetnije ispunili obaveze na putu prema članstvu u EU“, poručila je Gorčević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

nto

Očekuju dobru predstojeću ljetnju sezonu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Nacionalna turistička organizacija (NTO) sprovela je kratku anketu u susret ljetnjoj...