fbpx
NaslovnicaCrna GoraFormiran Koordinacioni odbor SCG-a u Bijelom Polju

Formiran Koordinacioni odbor SCG-a u Bijelom Polju

Podgorica, (MINA) – Socijalisti Crne Gore (SCG) formirali su danas Koordinacioni odbor SCG-a u Bijelom Polju, saopšteno je iz te partije.

Navodi se da će Odborom, koji ima 22 člana, rukovoditi tročlana Radna grupa na čelu sa doktorom Ivanom Furtulom.

„Osim njega u Radnoj grupi biće klinički psiholog i bivša poslanica u Skupštini Nataša Vuković i Goran Rika Vojinović, dugogodišnji sportski radnik i košarkaški trener“, kaže se u saopštenju.

Predsjednica Socijalista Snežana Jonica zadužila je imenovani odbor da najkasnije u roku od 30 dana pripremi izbor Inicijativnog odbora, kao i formiranje mjesnih odbora u svim djelovima Bijelog Polja.

Jonica je naglasila da je zadovoljna činjenicom da više od polovine Odbora čine mladi ljudi različitih obrazovnih profila, dokazane stručnosti, koji upravo u Socijalistima vide priliku da budu dio političke snage koja će rješavati brojne i nagomilane socijalne i društvene probleme.

Takođe, kako se navodi, snažna podrška i uključivanje značajnog broja iskusnih opozicionih partijskih aktivista garantuje da će infrastruktura bjelopoljskog odbora biti nosilac značajnih političkih aktivnosti u Bijelom Polju.

Predsjedavajući Koordinacionog odbora Ivan Furtula naglasio je da mu uspješnost dosadašnjih aktivnosti Socijalista daje za pravo da najavi da će Inicijativni odbor, koji će obavljati funkciju opštinskog odbora do Kongresa, biti spreman mnogo prije planiranog roka.

On je rekao da su Socijalisti već sada izuzetno dobro teritorijalno i organizaciono pokrili skoro sve djelove Bijelog Polja.

Furtula je najavio da će vrlo brzo biti otvorena kancelarije Socijalista Bijelog Polja.

Prema njegovim riječima, Socijalisti Bijelog Polja okupili su ljude koji su nezadovoljni nagomilanim socio-ekoenomskim problemima, a posebno načinom na koji se odlučuje o njihovim životima.

„Dosta su se drugi poigravali sa našim sudbinama devastirajući ono što su generacije vjekovima stvarale i čuvale. Vrijeme je za one koji Crnu Goru i njene najveće i iskonske vrijednosti, nose u srcu, a ne u džepu“, poručio je Furtula.

On je dodao da je društvo “zasićeno stalnim nametanjem društvenih podjela”.

„Mi hoćemo da vratimo vjeru i nadu da se u Crnoj Gori može dostojanstveno živjeti od rada i znanja“, zaključio je Furtula.

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...