fbpx
NaslovnicaCrna GoraFelten: Crnoj Gori potrebne efikasne institucije

Felten: Crnoj Gori potrebne efikasne institucije

Podgorica, (MINA) – Skupština Crne Gore treba efikasnim radom da doprinese konstituisanju i deblokadi ključnih institucija, poručio je ambasador Njemačke u Crnoj Gori Peter Felten.

On je, na sastanku sa ministrom bez portfelja Zoranom Miljanićem, kazao da su Crnoj Gori potrebne efikasne institucije.

Felten je, kako je saopšteno iz kabineta Miljanića, istakao konkretnu podršku antikorupcijskim inicijativama Vlade, poput podrške Njemačke graničnoj i kriminalističkoj policiji i Ministarstvu pravde.

„On se saglasio da je neophodno da se u Skupštini Crne Gore efikasnim radom doprinese konstituisanju i deblokadi ključnih institucija“, navodi se u saopštenju.

Felten je rekao da bi i ubuduće evropske i evroatlantske integracije trebalo da budu prioritet crnogorskog društva.

Miljanić je, govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji, ukazao na činjenicu da Ustavni sud nema kvorum za odlučivanje i da je na poslanicima u Skupštini da što prije izaberu preostale članove Sudskog savjeta i iz VD stanja izvedu Vrhovno državno tužilaštvo i Vrhovni sud.

On je, kako se navodi, Feltena informisao o konstituisanju Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije i neophodnosti izrade nacionalne strategije za tu oblast.

Miljanić je kazao da je 43. Vlada postigla značajne rezultate u suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije i da su pokrenute istrage protiv visokih predstavnika sudske vlasti i drugih osoba osumnjičenih za korupciju i organizovani kriminal.

On je podsjetio na velike zaplijene cigareta i narkotika i rekao da slijede novi procesi i da očekuje da će istrage koje su u toku dobiti sudski epilog.

Miljanić je ukazao na neophodnost sveobuhvatne borbe protiv korupcije na svim nivoima i potrebu da se mijenja društvena svijest o toj pošasti, koja je poprimila gotovo endemski karakter i prisutna je u brojnim sferama društva.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije