fbpx
NaslovnicaCrna GoraFatić: Haos u redovima parlamentarne većine

Fatić: Haos u redovima parlamentarne većine

Podgorica, (MINA) – Nova parlamentarna većina nema dovoljno znanja, niti kapaciteta da odgovori ozbiljnom zadatku kakav je upravljanje državom, smatraju u Demokratskoj partiji socijalista (DPS).

Poslanik te stranke Bogdan Fatić kazao je da dezorjentisanost i beznađe nove parlamentarne većine polako ulazi u fazu kulminacije.

„Svakodnevni javni istupi raznih biznismena, popova, političara, koji su formalno ili neformalno učestvovali u izbornom inženjeringu naše političke konkurencije, dodatno pokazuju kako neprincipijelni savezi samo puke vlasti radi, na kraju dovedu do haosa i javne bruke“, naveo je Fatić.

Prema njegovim riječima, podrazumijeva se da sve to predstavlja i dodatno kaljanje ugleda aktuelnog mandatara.

„Koji nepoštovanje od koalicionih partnera i manjak autoriteta pokušava da kompenzuje susretima sa opskurnim likovima iz Srbije poput Mlađena Đorđevića, poznatog uglavnom po dugom stažu neuspješnog mešetarenja i rovarenja po Crnoj Gori“, dodao je Fatić.

Kako je naveo, mandataru manjak uvažavanja pokazuju i „njegovi “apostoli”, koji su djetinjasto najprije prihvatili, a zatim vratili poklon u vidu namijenjenih resora“.

„Znajući da Isusa nije izdao nijedan od njegovih 12 apostola, vidimo da i taj patern “apostolske Vlada“ već polako propada“, kazao je Fatić.

On je rekao da su iz DPS-a upozoravali da je upravljanje Crnom Gorom najviši stepen državničke i društvene odgovornosti.

„Danas smo u prilici da vidimo kako to izgleda kada se ozbiljnog posla dohvati neozbiljna družina koja niti ima dovoljno znanja, niti kapaciteta da odgovori zadatku“, kazao je Fatić.

On je ocijenio da će „i ovaj eksperiment” trajati taman onoliko koliko i lažna sloga onih koji sada pred cijelom javnošću najbolje potvrđuju sve ono što DPS o njima tvrdi decenijama.

Najčitanije