fbpx
NaslovnicaCrna GoraErdogan: Crna Gora pod rukovodstvom Abazovića koračaće ka budućnosti

Erdogan: Crna Gora pod rukovodstvom Abazovića koračaće ka budućnosti

Podgorica, (MINA) – Crna Gora će, pod rukovodstvom premijera Dritana Abazovića, koračati ka budućnosti, čuvajući mir i blagostanje, kazao je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Kako je saopšteno iz kabineta crnogorskog premijera, Erdogan je to naveo u čestitki Abazoviću povodom stupanja na dužnost predsjednika Vlade.

“Uvjeren sam da će Crna Gora, koja je iza sebe ostavila težak period, pod vašim rukovodstvom koračati ka budućnosti, čuvajući mir i blagostanje”, navodi se u čestitki Erdogana.

On je poručio da će Turska uvijek stajati uz prijateljsku Crnu Goru u njenim naporima na tom putu.

“Siguran sam da će Crna Gora, koja je privržena članstvu u Evropskoj uniji, koji je među prioritetima Vaše vlade, koja nastavlja sprovođenje reformskih procesa tamo gdje je stala i koja sa istom odlučnošću održava kulturu zajedničkog života u skladu sa svim njenim elementima, nastaviti da doprinosi prosperitetu, miru i stabilnosti Balkana”, kazao je Erdogan.

On je naveo da vjeruje da će bilateralni odnosi, zasnovani na duboko ukorijenjenom prijateljstvu i bratstvu koji proizilaze iz zajedničke istorije, tokom mandata Abazovića ojačati na svim poljima.

“Koristim ovu priliku da ponovim najiskrenije želje za Vaše zdravlje i sreću, kao i za prosperitet, mir i blagostanje prijateljskog i savezničkog naroda Crne Gore”, navodi se u čestitki.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije