fbpx
NaslovnicaCrna GoraEraković: Samo zlobnici misle da namjerno držimo granicu sa Srbijom zatvorenom

Eraković: Samo zlobnici misle da namjerno držimo granicu sa Srbijom zatvorenom

Podgorica, (MINA) – Crna Gora će otvoriti granice za sve države bez odlaska u karantin, kada stanje u njima bude nižeg epidemiološkog rizika, odnosno kada se smanji mogućnost širenja zaraze na crnogorsko stanovništvo, poručio je direktor Kliničkog centra Jevto Eraković.

On je kazao da su apsolutno neutemeljene spekulacije najviših zvaničnika i pojedinih medija u Srbiji da je u pitanju bilo kakva politizacija medicine.

„Crnogorski lideri, ključne državne institucije i visoki državni zvaničnici ovu bitku su prepustili ljekarima, bespogovorno slušajući njihove savjete i preporuke“, kazao je Eraković za Danas.

On je rekao da je Crna Gora ostvarili rezultate na kojima joj čestita i stručna javnost i kolege iz Srbije.

“Mi ćemo nastaviti da se držimo našeg kursa, da odgovorno i posvećeno brinemo o zdravlja naših stanovnika, da čuvamo našu kuću, spremni da sa svima sarađujemo i dijelimo i razmjenjujemo iskustva. I sa kolegama u Srbiji, ali ne onima koji uporno ponavljaju neprofesionalne i zlonamjerne izmišljotine i koji su zaboravili na ljekarsku etiku i kodeks”, kazao je Eraković.

Prema njegovim riječima, od njih su po neprimjerenom, zajedljivom i lažnom predstavljanju zdravstvene situacije u Crnoj Gori “pali još niže vaši najviši zvaničnici, kao i većina beogradskih medija”.

“Mi želimo da Srbija što prije izađe iz ove krize. Od dobra drugih nama samo može biti bolje. Samo budale i zlobnici misle da mi namjerno držimo granicu sa Srbijom zatvorenom. Pa to bi bio pravi sadomazohizam, zašto bismo radili u korist svoje štete”, rekao je Eraković.

On je naglasio da je u interesu Crne Gore da što prije dođu turisti iz Srbije.

“Ako ništa drugo, da nam dođu rođaci koji tamo žive. Kakva bi tek pomama bila da je Crna Gora uradila ovo što se srpskim turistima desilo s Grčkom. Ne isključujem da neke usijane glave i za to optuže našeg predsjednika Mila Đukanovića”, rekao je Eraković.

Najčitanije