fbpx
NaslovnicaCrna GoraĐukanović: Otvaranje novih radnih mjesta apsolutni prioritet

Đukanović: Otvaranje novih radnih mjesta apsolutni prioritet

Podgorica, (MINA) – Apsolutni prioritet budućeg razvoja Nikšića je otvaranje novih radnih mjesta, poručio je lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović.

Đukanović je na tribini Evropskog tima za Nikšić rekao da je taj grad uvijek bio pouzdano sklonište crnogorskog slobodarstva, kao što je danas garant evropskih vrijednosti kojima smo okrenuti.

On je kazao da su u prethodnom periodu uložili stotine miliona EUR u putne i veoma skupe komunalne infrastrukturne projekte.

Đukanović je naveo da je vrijeme da na temeljima takvog infrastrukturnog unapređenja pokušaju da animiraju domaće i strane investitore i biznismene, koji će iskoristiti podsticaje koje će im dati sa državnog i sa lokalnog nivoa da otvore što više ekonomskih održivih, humanih i dobro plaćenih radnih mjesta.

“U nedjelju na lokalnim izborima u Nikšiću odlučujemo hoćemo li da nastavimo putem daljeg profilisanja Nikšića kao urbanog evropskog centra, ili ćemo dozvoliti da ga 100 puta sunovrate retrogradne politike, koji se nadvijaju nad našom stvarnošću kao aveti prošlosti”, istakao je Đukanović.

On je rekao da vjeruje da tu nema dileme za odgovorne ljude, odgovorne prema sebi i svojoj porodici, gradu u kojem žive i svojoj državnoj kući.

Đukanović je kazao da su oni u Crnoj Gori napravili strateški zaokret za sva vremena, uveli državu u NATO i doveli je pred vrata Evropske unije.

“Naša pobjeda u nedjelju biće još jedna potvrda uspjeha ove generacije Crne Gore. Zato sa ovog mjesta pozivam sve građane Nikšića da u nedjelju zaokruže broj 1 Evropski tim za Nikšić koaliciju na čelu sa DPS-om, koja će nakon izbora ostati na tom prvom mjestu na crnogorskoj političkoj sceni”, naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima, nije trebalo više od 100 dana da se vršenje vlasti izrodi u političku karikaturu, kao i da se jasno pokaže zapanjujuća nestručnost i politička i nacionalna neodgovornost.

Đukanović je kazao da se svjedoči povampirenju politike devedesetih sa neskrivenim ambicijama retrogradnih snaga da svoje ciljeve iz tog vremena ostvare danas drugim sredstvima.

“U središtu veliko državnih planova i projekata nalazi se, nažalost, i Crna Gora koja se vidi kao važan dio srpskog sveta, te nove sintagme za projekat Velike Srbije. Dobro znamo kakva je bila uloga Srbije i Srpske pravoslavne crkve u pripremi i realizaciji najnovije ofanzive tog istorijski prevaziđenog koncepta u vrijeme parlamentarnih izbora avgusta prošle godine”, kazao je Đukanović.

On je rekao da je danas u kampanji za lokalne izbore u Nikšiću ta uloga još agresivnija i otvorenija.

“Potpomognuta od domaćih snaga od onih koji hoće da bez imalo stida izdaju da prikažu kao modernu demokratsku vrlinu, a koja, nažalost, ima drugu genezu u Crnoj Gori od Andrije Radovića do Andrije Mandića”, rekao je Đukanović.

On je poručio da Nikšić nikada nije bio i ne smije biti dobra adresa za izborni uspjeh suštinski te “petokolonaške i plaćeničke politike”.

Najčitanije

dusko knezevic, atlas grupa, pritvor

Kneževiću potvrđen pritvor

Podgorica, (MINA) - Vanraspravno vijeće Višeg suda predsjedniku Atlas grupe Dušku Kneževiću potvrdilo je...